Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire mozoghat egy rendes fog?

Mennyire mozoghat egy rendes fog?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, és az felső középső négy fogamat tudom mozgatni az alsó állkapcsom segítségével! Ez mennyire normális, vagy kell vele kezdenem valamit?(Bal kettes, bal egyes, jobb egyes és jobb kettes fogakról van szó!)

2013. júl. 22. 09:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez semennyire nem normális.
2013. júl. 22. 09:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Az egészséges fog nem mozgatható. A mozgathatóságnak több oka is lehet: fogíny- vagy csontsorvadás stb. Javaslom azonnal fordulj fogorvoshoz. Egy fogászati asszistens
2013. júl. 22. 09:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Így van, nem mozoghatnak a fogak, pláne ennyi idős korban.

Nincs fogíny sorvadásod ? - akkor szokott ez tünetként megjelenni.

Menj el a fogorvosodhoz, mert előbb-utóbb fogvesztés lesz belőle.Ezeknek a fogaknak jó hosszú gyökere van elvileg.

Szerintem meg fogja röntgenezni, hogy milyen ott az állkapocs fogszerkezet, nincs-e csontfelszívódás vagy egy kiterjedt ciszta.

Nem sérült meg korábban?

2013. júl. 22. 09:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem volt sérülés! Akkor bejelentkezek a fogdokihoz!
2013. júl. 22. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!