Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 12 évesen állandó fogszabályzó?

12 évesen állandó fogszabályzó?

Figyelt kérdés
12 évesen állandó fogszabályzó? Ha még nem esett ki az összes tejfogam inkább várjak vele? És ha van olyan tejfog ami nem esett ki de a helyére nem nő csontfog azt kihúzzák? Mennyire fáj?

2013. júl. 9. 05:30
 1/5 anonim válasza:
Szia!Ha nem esett ki az összes tejfogad,nem adnak állandó fogszabályzót.Unokatesóm 15 éves,de azért nincs fogszabija,mert a dokija azt mondta,hogy amíg tejfoga van,nem teheti fel,mivel ha közben kiesik,és nő alatta a csontfog,elrontja az egész szabályozást.
2013. júl. 9. 16:40
 2/5 anonim válasza:

Ha tejfogat húznak ki az annyira nem fáj mikor magadnak húzod ki az jobban fáj.

Amúgy nekem is van fogszabályzom és csak alsó van mert fenn még van tejfogam ;)és amúgy a fogszabályzot ki lehet birní

2013. júl. 15. 16:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Ok!Ha valaki nincs tisztában a fogszabályzással,akkor könyörgöm ne írjon butaságokat,ne válaszoljon elbizonytalanítva a kérdezőt,aki adott esetben egy kislány!A lányom tiz évesen kapott Damon típusú állandó fogszabályzót,ez két és fél éve volt.Nem kellett fogat húzni és a kezelési idő a harmada lesz az sztk fogdoki véleményével ellentétben.Neki is voltak tejfogai nem húzták ki,szépen megvárták amíg magától kiesik,addig nem volt rajt tappancs csak az ív ment át felette.Ez a kezelés szempontjából Nekünk nagyon jól jött,mert addig rugóval helyet csinált a többi fogának.
2013. júl. 15. 18:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha,esetleg van még kérdésed szívesen válaszolok rá!
2013. júl. 15. 18:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem van fogszabályzóm, pedig nem esett ki minden fogam, csak a tejfogakra nem raktak brekettet...nekem amikor felrakták az nem fájt, csak az ívcsere...és ha még nem rakattad fel (tudom, már fél év eltelt a kérdés kiírása óta), akkor tedd meg, ilyenkor kell, nem később.
2014. jan. 30. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!