Állandó fogszabályzó alul és fölül mennyibe kerül?
Sziasztok!
Szeretnék fogszabályzót, mert nem szeretem a fogaim, egyébként is javasolta az iskolai fogorvos. Én állandóra gondoltam alulra és felülre is (de lehetséges, hogy nem így lesz, elvégre nem vagyok fogorvos, hogy megállapítsam). A másik kérdésem pedig, hogy igaz az, hogy minden hónapban húznak a fogszabályozón? Az is pénzbe kerül, alkalmanként?
Nekem kb ennyi idősen volt, mint neked. Nekem úgy volt, hogy lehetett pályázni támogatásra az önkormányzatnál, így kifizették a 75%-át a készüléknek. Nem tudom, hogy még van-e ilyen lehetőség, de szerintem járjatok utána, hogy honnan lehet valami támogatást szerezni. Nekem hagyományos fém volt, a fehér/átlátszó drágább és nekem a doki azt mondta az rosszabb minőségű, mert gyakran elcsúszik benne a szál.
Az ára az alsó-felsőnek kb 84 ezer körül volt, de gondolom ez változott az évek alatt. És havonta kell menni ( de ezt mindig mondja az orvos) meghúzzák, vagy kicserélik a drótot, ez 4000 forint volt alkalmanként, meg van egy időszak mikor ilyen gumikat, meg egyéb kiegészítőket raknak fel, azokat is ki kell fizetni. Plusz nekem ahogy csúsztak a fogaim kilyukadtak és a tömésekért is fizetni kellett.
Nekem 2 évig volt fent, utána pedig kellett venni levehetőset, amit szintén egy évig kellett használni, mert különben visszacsúsztak volna a fogaim.
20/L
Szia! Nagyon köszönöm a segítséget, ment is a pacsi!
Azonban van még egy (buta) kérdésem: ugye a körülbelül 84 000 forint az a támogatás nélküli fogszabályzóra vonatkozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!