SOS! Mi lehet ez? Érdemes vele sebészetre menni?! (kép)
1 hete lassan ott van egy csúnya seb a számon. Sokak szerint herpesz, de szerintem nem az, mivel egyáltalán nem igazak a tünetek, és nem keletkeztek kicsi hólyagok sem. Egyszerűen csak kiszáradt a szám, aztán szétnyílt két helyen is egymás mellett és egy nagy seb keletkezett belőle. Tegnap akkora volt az alsó ajkam mint egy szilikonszáj, este lejegeltem, most egy picit jobb lett. A képeket ma csináltam:
Szeretnék ma menni egy barátnőmhöz, meghívott kerti partizni, medencézni, de enni is alig bírok úgy fáj és csúnya is. Este számítottam rá, hogy reggelre szebb lesz, vagy csökken valamennyit a gyulladás, de semmi.
Ráadásul behegesedni sincs ideje, mivel folyamatosan ki van száradva a szám, hiába kenem akármivel, és automatikusan leszakad a varr, ahogy feszül a szám.
És ha ez még nem lenne elég, pont a seb mögött a szám belső üregében, kijött még valami más is, ami fogalmam sincs mi lehet, egy ilyen fekélyszerű duzzanat:
Mindkettő nagyon fáj, de az ajakseb miatt jobban aggódom!
18/L
Egy herpeszből nem csináljunk már ekkora ügyet bakker, ha kenegeti, ha nem, akkor is elmúlik magától pár nap múlva, immunerősítőt kéne inkább szedni, és akkor nem jön elő.
Az afta is akkor jön elő, ha gyenge az immunrendszer, a herpesz is.
Maga a herpesz megjelenése már arra enged következtetni, hogy az immunrendszer legyengült, így nem a herpesz fog felülfertőződni, hanem elkap valami mást is mellé.
Betadine, hogy ha vérzik, ne fertőződjön el és ennyi. A herpesz és az afta is vírus, nem lehet vele mit kezdeni, az immunrendszert kell megerősíteni és elmúlik mind2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!