Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » SOS! Mi lehet ez? Érdemes...

SOS! Mi lehet ez? Érdemes vele sebészetre menni?! (kép)

Figyelt kérdés

1 hete lassan ott van egy csúnya seb a számon. Sokak szerint herpesz, de szerintem nem az, mivel egyáltalán nem igazak a tünetek, és nem keletkeztek kicsi hólyagok sem. Egyszerűen csak kiszáradt a szám, aztán szétnyílt két helyen is egymás mellett és egy nagy seb keletkezett belőle. Tegnap akkora volt az alsó ajkam mint egy szilikonszáj, este lejegeltem, most egy picit jobb lett. A képeket ma csináltam:

[link]

[link]

Szeretnék ma menni egy barátnőmhöz, meghívott kerti partizni, medencézni, de enni is alig bírok úgy fáj és csúnya is. Este számítottam rá, hogy reggelre szebb lesz, vagy csökken valamennyit a gyulladás, de semmi.

Ráadásul behegesedni sincs ideje, mivel folyamatosan ki van száradva a szám, hiába kenem akármivel, és automatikusan leszakad a varr, ahogy feszül a szám.

És ha ez még nem lenne elég, pont a seb mögött a szám belső üregében, kijött még valami más is, ami fogalmam sincs mi lehet, egy ilyen fekélyszerű duzzanat:

[link]

Mindkettő nagyon fáj, de az ajakseb miatt jobban aggódom!

18/L

2013. júl. 4. 08:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Menj el a patikába vagy a háziorvoshoz és kérj rá ilyen fertőtlenítő ecsetelőt. Sebészetre ezzel felesleges menni.

(a körmödet meg mosd le és fesd ki, mert gusztustalan így lepattogva, bocsi :D )

2013. júl. 4. 08:12
 2/16 A kérdező kommentje:
Okés énis valami ilyesmire gondoltam :D Már kifestettem azóta, köszi a kritikát, tudom h gusztustalan mikor kopik, csak most valahogy nem tartottam lényegesnek, ezeknél a képeknél :D
2013. júl. 4. 08:13
 3/16 anonim ***** válasza:
Jobb ha ilyen szájjal nem mész partira, még megfertőzől másokat, inkább menj el most a bőrgyógyászatra, ott majd kapsz rá megfelelő kezelést, ha otthon kezelgeted, akkor lehet még csúnyább is.
2013. júl. 4. 08:18
 4/16 anonim ***** válasza:
54%

Én ezzel már rég orvoshoz mentem volna.

Eléggé undorító.

2013. júl. 4. 08:24
 5/16 anonim ***** válasza:

pedig egyértelműen herpesznek látszik. Vegyél rá kenőcsöt

A belső pedig afta, arra ecsetelő kell, nem tudom, létezik-e még a glyosept, régen azt adtak rá a gyógyszertárban

2013. júl. 4. 08:26
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem herpes, ez egy masszív bakteriális fertőzés. Lehet,h volt a szádon egy kis seb,berepedés,hámhiány,amit a kezeddel szépen befertőztél.

Elég a háziorvosodhoz menni. Ő ír neked rá megfelelő gyógyszert. De minél előbb, mert terjedhet és az egész szádat befertőzheti.

2013. júl. 4. 08:29
 7/16 anonim ***** válasza:
És,amúgy az a kis seb lehetett akár herpes is,amit felülfertőztél.
2013. júl. 4. 08:33
 8/16 anonim ***** válasza:
Jaj már, ez egy afta. 2 napig ecseteled (lehet teafa oljajjal is) és elmúlik. Majdnem mindenkinek lesz, vagy volt ilyenje.
2013. júl. 4. 08:38
 9/16 anonim ***** válasza:

Tessék itt van bővebben:

[link]

2013. júl. 4. 08:40
 10/16 anonim ***** válasza:
Igen, a belső afta, de a száján levő az egy gennyes valami, azzal elmennék orvoshoz, legalább a háziorvost keresd fel.
2013. júl. 4. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!