Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogínysorvadás megállítására...

Fogínysorvadás megállítására valami életmentő tanács?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy hasonló kérdés már volt itt feltéve, de tényleg nem tudom már mit csináljak.

19 éves vagyok, és sorvad az ínyem. Fogorvos kb 3 hónapja leszedte a fogkövemet. Eszek annyi zöldséget-gyümölcsöt, amennyit csak tudok, rendszeresen mosom a fogamat, vigyázok, hogy a megfelelő technikával mossam, drága kifejezetten ilyen betegség megelőzésére gyártott fogkrémeket használok, meg cserszömörcés szájvizet, meg vitamint is szedek, meg kamillateát iszok, meg óvatosan masszírozgatom az ínyemet néha.

Voltam fogorvosnál rákérdezni, kb 2x, azt mondta mossam csak tovább rendesen, szedjem a vitamint, egyek egészségesen és nem lesz semmi baja, amúgy is szerinte normális, sok embernek van ilyen.

A fogaim szépek és egészségesek, az ínyemen sem látszik, hogy be lenne gyulladva, nem vörös, nem vérzik, csak időnként nagyon érzékeny és időnként mindig lejjebb megy a fogamról. most van amelyiknek már a gyökerének teteje is kilátszik.

Mégis mit tehetnék még, vagy hova menjek vele, ha a fogorvos is csak néz, hogy hát ő jobbat már nem tud?

Ha tudtok valami hasznosat azt megköszönöm előre is!!

2013. jún. 20. 10:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Sajnos ha a fogágybetegség hormonális okokra vezethető vissza (a korod miatt), akkor nem könnyű kezelni a helyzetet sem a beteg sem az orvos részéről. Szóba jöhetnek még ún. tasakműtétek is, de ezek sem jelenthetnek végső megoldást, ha a hormonok miatt nem áll le a sorvadás. Viszont mivel most van vége a tini korszakodnak, van rá esély hogy 1-2 éven belül rendeződik a helyzet. Ha mozognak is a fogaid, akkor a belső oldalukra lehet tenni egy rögzítő sínt, ami véglegesen ott marad, de kívülről nem látszik.

Jobbulást kívánok!

2013. jún. 20. 13:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Esetleg másik fogorvos véleményét is megkérdezni? Fogínysorvadás normális is lehet, de nem 19 évesen, szerintem se hagyd ennyiben.
2013. jún. 20. 13:28
 3/4 A kérdező kommentje:
Fuh köszi a választ! Hát azt nem bánnám, ha abbahagyná magától! Mozogni hála az égnek nem mozog egyik se. Remélem azért műteni nem kell, de ha végül igen, akkor az is jó lesz.
2013. jún. 21. 12:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Ha nagyobb baj lesz, megyek másik dokihoz is. Köszi még egyszer! Ha hormonális dolog van benne, legalább nem az én hibámból van
2013. jún. 21. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!