Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi ez, mitől van, és mit...

Mi ez, mitől van, és mit tudok csinálni vele?

Figyelt kérdés
Már egy hete fel van dagadva az ínyem. Vörös, nagyon érzékeny, és le is húzódott alul a fogaimról, illetve a körmömmel "alá is tudok nyúlni". Ezzel egyidőben mindkét oldalon a nyakamon megduzzadt 1-1 nyirokcsomó. Ettől a fülem és a torkom is elkezdett fájni. Voltam fogorvosnál, elküldött azzal, hogy mossam reggel, este, ne kíméljem, ha az ínyem duzzadtsága lemegy, akkor minden elmúlik. 3 napja volt, hogy fogdokinál jártam, azóta csak jobban fáj az ínyem, és csak úgy magától is vérzik piszkálás nélkül. Mit tudok csinálni? Keressek fel másik fogorvost, hátha az mást mond? Szerintdem valami allergia lehet, mert nemrég váltottam fogkrémet, és kb ezzel egyidőben jött ki ez is... de rögtön váltottam a régire, ahogy észrevettem, hogy nincs rendben minden.
2013. jún. 19. 19:09
 1/5 anonim válasza:
szerintem menj másikhoz, vagy vissza a régihez és mond neki h még mindig nem jo. de ha megint csak hazaküld akkor tényleg keress fel egy másikat.
2013. jún. 19. 19:19
 2/5 anonim ***** válasza:

"le is húzódott alul a fogaimról, illetve a körmömmel "alá is tudok nyúlni"" - ez nagyon rossz jel, paradontológushoz menj méghozzá azonnal. Ha megbízol a mostani fogorvosodban, jelentkezhetsz nála is. A fogmosás most tényleg nagyon fontos, akár naponta 3x is, használj puha sörtéjű fogkefét, amivel az ínytől "kifelé" söpögess (vagyis úgy hogy ne menjen az íny alá semmi). Antibakteriális szájvizet és fogselymet is használhatsz, az utóbbit csak nagyon óvatosan A dohányzást felejtsd el és az alkoholt is inkább kerüld.

Arra is gondolni kell, hogy a fogágybetegség más betegségekre is utalhat (pl cukorbetegség), de ahogy írtad lehet allergia is - ezt mindenképp ki kell deríteni.

2013. jún. 19. 20:02
 3/5 A kérdező kommentje:
Az ínyem korábban is lehúzódott már, akkor leszedték a fogkövet, de nem húzódott vissza teljesen. Most még annál is durvábban lejött. Holnap megyek, veszek Corsodyl-t, és ha nem javul, megyek egy másik orvoshoz. Félek, mert az egyik alsó fogam kicsit mozog is.
2013. jún. 19. 21:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez egy csúnya ínygyulladás, én 2 hétig szenvedtem most hasonlóval, nekem is megduzzadt és fájt a nyirokcsomóm. Én rájöttem, hogy fehérítős sensodyne-t vettem és használom, mióta be van gyulladva az ínyem. Váltottam gyorsan vissza elmexre és 2-3 nap alatt meg tudott nyugodni az ínyem. Fogorvosomnál voltam, azt mondta a fehérítős fogkrémet felejtsem el, az volt a kiváltó ok, lehet, hogy te is pont fehérítős fogkrémet kezdtél el használni? Nekem sokat segített a listerine, öblögettem amikor csak tudtam, szóval corsodylt vagy valamit vegyél és öblögess bőszen. Illetve nekem van otthon grapefruitmagcsepp, ezt immunerősítőnek iszom, olvastam valahol, hogy jó ínygyulladásra is, hát kipróbáltam. Fültisztítóra cseppentettem és áttöröltem vele fogmosás után az ínyem, a legnagyobb duzzanatot olyan gyorsan lehúzta, hogy szinte éreztem ahogy percről percre kisebb lesz. De teljesen csak az szüntette meg a gondot, hogy nem mostam azzal a fogkrémmel többet fogat..
2013. jún. 20. 14:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is fogfehérítős. Vademecum. Ma öblögettem először a corsodyl-el, de már érzem, hogy jobb. :)
2013. jún. 20. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!