Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fáj a fogam ha hideget iszok,...

Fáj a fogam ha hideget iszok, mit lehetne vele csinálni hogy ne fájjon?

Figyelt kérdés

Jó pár hete fáj az egyik rágófogam a hidegre, megnéztem tükörbe de nem látok rajta lyukat, de viszont arra gondoltam hogy nem e a két fog között van esetleg lyuk mert a fogam közé folyamatosan be ragad az étel.

Kezd már idegesíteni,mert mikor hideget iszok akkor olyan érzés mintha belenyilalna a fogamba a fájdalom nagyon rossz. Tudok vele vmit csinálni vagy mindenképp fogorvos?

2013. máj. 7. 17:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Fogorvos. Ebből szerintem gyökérkezelés lesz.
2013. máj. 7. 17:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a fogaid között van a szuvasodás. A gyökérkezelés nem valószínű, anélkül is meg lehet szépen oldani (csak végső esetben szoktak gyökérkezelni).

Ne halasztgasd a fogorvost, mert ha túl sokat vársz, begyulladhat a fogbeled (fájdalmas és ezt már tényleg gyökérkezelni kell).

Fogmosáskor mindig használj fogselymet is, vagy legalább az esti fogmosásnál. Ezzel ki tudod szedni a fogak közé ragadt dologokat, anélkül hogy az ínyt felsértenéd (fogpiszkáló). Esetleg kérd meg a fogorvost hogy mutassa meg hogyan kell használni.

2013. máj. 7. 19:15
 3/3 A kérdező kommentje:
hát ez szuper, és az fáj? sosem volt még gyökérkezelésem azt hogy csinálják?
2013. máj. 7. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!