Szeretném megcsináltatni a fogaim. Pótólni kell meg húzni is, szerintetek mennyibe kerülhet?
Azért az előzőt azért nem venném alapul. Nem tudom, hol csináltathattad és miylen minőségben, de én még 15 ezres koronáról és ingyenes tömésről nem hallottam. És olyanról sem, hogy egy fogorvos ingyen dolgozzon. (Mert ha ez csak 200 volt, akkor abba munkadíj már tényleg nem fér bele.
Tehát számolj inkább foganként 25-30 ezer forintot mint végösszeg.
Nem azt mondtam, hogy hazudsz, hanem a minőséget vontam kétségbe.
Egy fog tömése elfogadható anyagból anyagárban kb. 2-3 ezer forint. +a fúró kopása, az orvos munkája. Nem hiszem, hogy normális anyagból ingyen tömne bármilyen fogorvos.
A hídnál, koronánál ugyanez a helyzet. A 11 ezer forint az anyagárat nem teszi ki. Ezért lennék én szkeptikus ezzel kapcsolatban.
Lehet, hogy most ugyan semmi gondod vele, olyan mintha a szádban sem lenne (ahogy annak lennie kell) de fél, egy év múlva elkezd nyomni, romlik a színe..... É ezen az áron nem csináltatnék.
Nekem Debrecenben egy honapja 110ert csinaltak implantatumot.
A femvazas korona ugyanott 20, a cirkonvazas 60 ezer.
Szia! Én fogászaton dolgozom. Először is kell egy rtg. felvétel. Nagyon jó dokit válasz és ne szimpátia alapján, vagyis az is számít. A munkája alapján kell választani. Sok doki kihúz olyan fogakat, amit még meg lehet menteni!!!!, de egy laikus azt hiszi már ki kell húzni. Nem tudom merre fele laksz, én Győr-Sopron megye, esetleg tudok ajánlani szakmailag tényleg jó orvosokat!
Sztk: csak a tömések, húzások, gyökérkezelések államilag támogatottak, a fogpótlás csak a nyugdíjasoknak, rokkantaknak támogatott. Lehet, hogy azt mondja a doki, hogy kedvezményes az sztk-s híd, ez nem igaz!!! Ne hidd el, ez duma, nem ad az állam erre támogatást, tehát neked kell fizetni érte. (dolgoztam sztk-ban is).
Írk körülbelüli árakat:
-tömés: 8-12 ezer Ft (attól függ hány felszínt (oldalt) kell javítani egy fogon.
-gyökérkezelés: 10-15 ezet (attól függ hány csatornás, a frontok 1, a nagyőrlők több csatornásak)
koronák: anyagtól függ. 3 variáció van,
a.: belül fém, kívül kerámia 30 ezer/fog
b.: balül arany, kívül kerámia: 50 ezer/fog
c: zirkon-kerámia: totál fehér 70 ezer/fog, ez frontoknál lényeges
implantátum: 200 ezer
röntgen: 5000 Ft.
Ha tudok segíteni, csak kérdezz
Email: l.lia@freemail.hu
Még valamit, mindig asszisztensnőt kérdezz meg orvosról, mert csak ő ismeri szakmailag! A beteg sosem tudja pontosan mi van a szájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!