Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » HA lyukas a fogam akkor...

HA lyukas a fogam akkor mindenképp kifúrják? és ha kifúrják akkor érzéstelenítő enyekciót is adnak?

Figyelt kérdés
2013. jún. 18. 19:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem egy fogamat tömték, a doki kérdezte, hogy akarok-e érzéstelenítőt vagy sem, szóval eldönthettem. Én kértem, és sztem nem úgy furta ki... csak picit, hogy megtisztítsa, de az érzéstelenítő után kb semmit sem éreztem. Sztem csaj annyira tisztogatja ki, hogy bele tudja rakni a tömést.
2013. jún. 18. 20:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi az az enyekció, de szerintem a puhányokon kívül nem adnak érzéstelenítőt...

A lyukas fog a lyukas részen el van halva, az nem fáj. Ahogy a fúróval az élő részbe fúr bele az fáj egy kicsit de inkább csak kellemetlen. 1-2 szúrást érez az ember többet nem...

És a lyukas fogat igen kifúrják, mert amúgy csak megnő a lyuk benne.

2013. jún. 18. 20:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Az a jó, ha fúrják, mert az azt jelenti, hogy valószínűleg még menthető a fog. Ha nem mély a lyuk, felesleges érzésteleníteni. Ha viszont fáj a fúrás, akkor kapsz érzéstelenítést.
2013. jún. 18. 20:05
 4/6 acelsziv ***** válasza:
igen, kifúrják. Injekciót nem biztos, hogy kapsz.
2013. jún. 18. 20:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Alapból a fúráshoz meg a töméshez nem kell érzéstelenítő, nem is fáj, csak kicsit kellemetlen, mert hát csak fúrják. De ha fájna, akkor nyilván adnak.
2013. jún. 18. 20:10
 6/6 anonim ***** válasza:

A fúráshoz mindenképpen érdemes érzéstelenítőt adni, csak kivételes esetekben hagyják el (pl gyerekek - a szúráskor elránthatják a fejüket vagy haraphatnak, a beteg külön kéri). A mikromotor vagy a turbina fúrója olyan gyorsan mozog, hogy a vízhűtés (hő termelődik) gyakran nem elég és a fogbél fájdalommal reagál. Kisebb lyuk esetében is előfordulhat hogy mélyebbre kell fúrni, a dentint érő szuvasodásnál pedig már tényleg szükséges érzésteleníteni.

A fúrás mellett ma már van egy másik új módszer is, ami nem jár fájdalommal és tömés sem szükséges hozzá: [link]

2013. jún. 19. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!