Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Aftára fungicid szer?

Aftára fungicid szer?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy ideje van egy afta a nyelvemen, mivel nem nagyon tudtam mit kezdeni vele, ezért elmentem orvoshoz. Egy Nystatin nevű fungicid gyógyszert írt fel (megjegyzem marha drága), de sehol nem találok arra utalást, hogy az aftának köze lenne gombához.

Most akkor elnézhetett valamit?

2013. jún. 15. 15:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, az afta az. Szájpenésznek (stomatitis aphtosa)is nevezik. És a kezelése tényleg gomba ellenes,ilyen a Nystatin, és a borax-glycerin is.
2013. jún. 15. 17:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Illetve még valami,kezdődhet akár egyéb bakteriális,vírusos fertőzés miatt
2013. jún. 15. 17:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Afta a gabona-tejmentes életmódra szűnik meg.

Penész? Szuper lehet az immunrendszer, ha ilyen alakul ki.

Bármilyen szer mellé: d-vitamin szedés és napozás, c-vitamin. Hogy ha ez valóban gombás dolog, akkor nem tudom javulna-e a gabona-tejmentes táplálkozástól. De igazából szinte minden javul, tehát érdemes bepróbálni.

2013. jún. 15. 17:26
 4/5 A kérdező kommentje:
A múltheti vizsgám után kezdett kialakulni, szerintem a stressz miatt gyengülhetett le az immunrendszerem...
2013. jún. 15. 22:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez bizony megeshet sajna.
2013. jún. 15. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!