Fogfehérítés hidrogén-peroxiddal? (Aki kipróbálta + vélemények)
Egy barátnőmmel gondolkoztunk rajta, hogy kipróbálnánk. Más termékekkel is próbálkoztunk, eredménytelenül.
Olvastam a neten, hogy 3-4-6 %os oldata megfelelő lehet erre.
A kérdésem: nem károsítja az ínyt, a zománcot milyen mértékben?
Hisz ezt az oldatot a fodrászok alkalmazzák szőkítésre, vannak fenntartásaink. (Pl. hogy megmarad-e az ínyünk vagy a fogunk akár már az első próbánál... x) )
Továbbá aki vett már, hogy vette? Besétált a gyógyszertárba: csókolom, 4 %-os hidrogén-peroxidot szeretnék öblögetésre...? Milyen ára van? Hány százalékosat érdemes venni?
Szeretném elkerülni a kioktató, anyázós hozzászólásokat, hiszen egyelőre csak érdeklődöm, a vásárlás még eléggé kétséges.
Előre is köszönöm a segítségeteket. :)
Lol, nem így megy...
A fogfehérítő zselében valóban a hidrogén-peroxid a hatóanyag, de sok más védőanyag is van az említett károsodások elkerülésére.
Gyógyszertárban ecsetelőt fogsz kapni, ami 1-2% erősségű, darabja olyan 3-5e Ft. Gyakorlatban ebból 1-2-t kell elhasználni, hogy 1-2 árnyalatot változzon a fog, személyenként változó a hatása.
Fogorvosoknál lehet kapni hazavivős fehérítőkészletet, amiben a maximális engedélyezett erősségű peroxid van, azt hiszem pont 6%, ez nyilván jóval hatékonyabb, 4-5 árnyalat (kb. 12 árnyalatra skálázzák be a fogszíneket). Ez olyan 35-40e Ft környékén jár.
A leghatásosabb fogfehérítés a fogorvosnál történő, ott is peroxidzselé kerül a fogakra, ami a hazavivős, gyengített anyagokkal szemben nincs magában aktiválva (önmagában nem csinálna semmit a fogakon), ezért x ideig (3x vagy 4x 15 perc)egy adott hullámhosszúságú (kék) fénnyel világítják meg, és így végbemegy a folyamat. Mivel ez a leganyagigényesebb és a fogorvos díját is meg kell fizetni, az ára akciósan vagy a régebbi gépekkel, módszerekkel kb. 60-nál kezdődik, a legtöbbet viszont 90-100 körülire lövik be, ezek már hatásosak és tényleg azonnali hatást érnek el látványos javulással.
Szia!
Én pont tegnap este próbáltam ki először.Többek között ezen az oldalon is néztem utána,sokan dicsérik (nézz körül Te is/Ti is:)),így hát bevállaltam és nem bántam meg.
Volt itthon mindenféle fodrászkellékesben kapható oxim,végül a legerősebbet kentem rá,mert olvastam,hogy 10-ig még egy óvodás fogának se lesz baja.3 és 6 alig hatott,9 már látványos volt,ezért ma már 12-essel is átkentem,de ezt már csak épphogy rajta hagytam.Szép lett.:)
Ínyre-szájra ne menjen,le ne nyeljétek,sok sikert Lányok!:)
Ja! Én ezek után,hogy látom hogy bejött ez a hatóanyag (maga a hidrogén peroxid) készülök venni a gyógyszertárban normálisan öblögetésre szánt h-p folyadékot (mert ebben a festékekhez használatos oxiban azért más is van) és a továbbiakban azzal fogok öblögetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!