Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Híd alatti fognál ínygyulladás...

Híd alatti fognál ínygyulladás? Mi történhet?

Figyelt kérdés
Nagyjából 2 éve van bal oldalon egy háromtagú híd a számban, alul a 7-6-5-ös fogakon, a 6-os hiányzik. Egy hete begyulladt az 5-ös körül az ínyem, a fogam nem fáj (nem gyökérkezelt amúgy), de az íny nem tud megnyugodni. Most már csak a nyelv felől gyulladt, de nem akar elmúlni. Néha annyira fel van dagadva, hogy nem tudom a hídhoz való fogselymet áttolni a fog között. Minden este alaposan fogat mosok, fogselymezek és listerine-nel öblögetek. Most az vált be a legjobban, hogy grépfrútmagcseppes vattával áttörlöm azt az ínyrészt és pár óra alatt le is húzza a duzzanatot, de ez sem segít véglegesen, mert visszajön a duzzanat. Már a bal oldali nyirokcsomóm is fáj azon az oldalon, jövő hétre kaptam időpontot a fogorvosomtól, mikor hívtam még nem volt sürgős a dolog, de lassan az lesz. Mi történhet? A gyulladást tudják kezelni hatékonyabban, mint én az itthoni módszerekkel? Vagy le kell vennie a hidat, hogy megnézze a fog rendben van-e alatta? Kicsit félek, mert az előző kontár fogorvosom csinálta ezt a hidat is és minden munkája pocsék, aggódom, hogy rosszul csinálta meg ezt is. Esetleg normális egy fémhíd alatt ilyen gyulladás az idegen anyag miatt és majd elmúlik?

2013. jún. 4. 11:06
 1/1 anonim ***** válasza:
Mi történt végül a híddal,érdekelne!!! Köszönöm ha válaszol a kérdező!!!🙂
jún. 1. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!