A sok mézes tea fogyasztás káros a fogakra?
hát... nem tudom. mi nem vagyunk fogorvosok! kérdezd meg őt. amúgy köszi hogy lepontoztatok! kedves első! pedig én FEL pontoztalak! nagyon hálás vagyok... amúgy ha valaki utána nézne akkor tudná hogy a mézet nagyrészt a méhek csinálják nem az ember! a cukor is természetes de azt kifehérítik lekezelik... amúgy itt nem is igazán az a fontos hogy méz vagy cukor. mert ha jobban belegondolunk a tea miatt lesznek sárgák a fogaink. hiszen megfogja a színt. de ha megmossuk a fogunkat általában lekopik. amúgy azt tudom ajánlani még hogy mikor hazakerülsz az első dolgok között ott legyen a fogmosás. ha így nyugodtabb vagy. de tényleg kérd ki a Fogorvosod tanácsát!
Üdv.: második válaszoló
Szia Második!
Miután megírtam a választ, most jöttem fel megint, bár nem minden nap szoktam ide járni. Miért evidens, hogy én pontoztalak le? Általában akkor szoktam pontozni, ha valakivel egyetértek, a másik kezeket meghagyom az unatkozóknak.
Ami pedig a mézet illeti, nyilván a méhek csinálják. Természetgyógyászként rengeteget tanultam róla, biztos, hogy nem szállnék vitába ezzel.
Ettől függetlenül nem tudom, hogy miért gondolod azt, hogy csak az rongálja a fogakat, ami nem természetes? A méz tartalmaz cukrot és rongál, akkor is, ha a méhecskéknek nem ez volt a szándéka. A gyümölcsök is nagyon egészségesek és természetes eredetűek (többnyire), mégis tartalmaznak rengeteg savat és cukrot, amik szintén nagyon is rongálják a fogzománcot. Tehát ha valami természetes és még egészséges is, az attól még nem biztos, hogy nem bántja a fogakat.
Hozzáteszem, ezt a válaszodat sem pontoztam.
Szép napot mindkettőtöknek!
Sziasztok!
A zöld teában található fluorid - abban az esetben ha nem édesíted - lerakódik a fog apró repedéseibe és innen beépül, erősítve a fogzománcot. Ha cukrozod, mézezed, akkor már nem tesz olyan jót. Olvastam, hogy japánban volt egy 250 napos kísérlet, ahol édesítőszer nélküli zöld teát fogyasztó-, és édesített üdítőt fogyasztó gyerekek fogait vizsgálták. Az előbbi csoportnak fele annyi lyukas foga lett... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!