Túl sok folyadék fogyasztás miért van káros hatással a szoptatásra? Egyáltalán mi a túl sok?
Ezt még nem hallottam.Honnan szeded?
2gyerekes anyuka.
FElborítja a folyadékháztartást, és lassabban/kevesebb anyatejet termel a szervezet.
Az a túl sok, amit már nem kívánsz, csak azért iszod, mert "szoptatás alatt sokat kell inni". A napi 2-3 liter nagyjából megfelelő, de 4-5 litert meginni már nem ajánlott (most nem a nyári 40°C-ról van szó)
Szerintem az a sok, amit erővel iszol.
Én alig ittam világ életemben, izgultam hogy majd odafigyeljek és rendesen igyak. De a szoptatás alatt sokkal szomjasabb voltam, simán megittam amit kellett, oda sem kellett pluszban figyelnem. Pl amikor ráharap a baba a mellre, nekem mindig iszonyat szomjúságérzetem lett, ilyenkor mindig volt ott egy pohár víz, ami lement.
Off: nekem azt mondták hogy buborékos ásvány vizet ha iszok akkor nem lessz tápláló a tejem!
Na én aztán abba hagytam és ittam tejet helyette meg mikor mit!
Így elkezdtt apadni a tejem sajna és tápszeres lett a kisfiam!
Annyival több vizet kell inni, amennyivel több tejet termelsz. Ez egy átlagos baba esetében kb 8 deci. Ez a vízmennyiség a szoptatások folyamán kijön belőled, tehát valamikor be is kell vinni a szervezetedbe.
Én fejem a babámnak, mert nem szopik. Alkalmanként 3 deci tej jön le. Fejés közben nagyon megszomjazom, több mint fél liter vizet megiszom egy fejés alatt. Mégse csökkent ettől a tejem, naponta majd 2 liter van...
Én napi 3-4 liter tiszta ásványvizet (csak néha kólát iszom és kicsattanok az egészségtől amióta így van persze edzésterv egészséges(ebb) étrend stb stb
szóval ez szerintem hülyeség nincs káros hatása csak max annyi több % víz lesz a testedben nehezebb leszel pár kilóval ami nem zsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!