Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tudnak vele csinálni?

Mit tudnak vele csinálni?

Figyelt kérdés

Ma lepattant a felső fogsoromból egy darab mert ki akartam húzni a tollból a betétet és megtörtént a baj!

nemtudom h a zománc vagy mi ment le mert a fog normális formája megmaradt csak lejött róla és ilyen érdes lett és nemtudom mit kezdjek vele?

Jövőhéten úgy is megyek a fogorvoshoz mit mondjak neki vagy egyáltalán tud vele kezdeni vmit? (Ez majd pénzbe fog-e majd nekem kerülni?)(magánhoz megyek)

2009. okt. 3. 23:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Magánnál minden pénzbe kerül, max az nem, ha csak benéz és elmondja mit lehet csinálni. De van ahol még az is. Persze, hogy tud, mindent megtud csinálni a fogaiddal csak pénz kérdés. Így látatlanban én sem tudom, hogy mi jött le és mi nem, majd megmondja az orvos, meg azt is, hogy mennyibe kerül, amit csinálni fog, de szerintem ne három-négy ezer forinttal állíts oda, nehogy kellemetlen legyen. Én jövő héten megyek, megkukkoltam a honlapjukat, hogy nekem kb mit kell csinálni, meg úgy átlagban milyen áraik vannak és úgy viszek pénzt..
2009. okt. 4. 00:05
 2/5 A kérdező kommentje:
eleve tömetni megyek!
2009. okt. 4. 00:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem már többször lepattant a fogamról kis zománc, néhány hétig ELMEX fogkrémmel mostam és ettől szépen visszarakódott a hiányzó zománc!!!... :D

(Pedig már nem vagyok gyerek.)

Ha csak kis zománc pattant le, akkor próbáld ki ezt, hátha neked is segít, jobb, mintha foltozgatnák a fogadat.

2009. okt. 4. 02:16
 4/5 anonim ***** válasza:

dehogy rakódik vissza, ne beszélj zöldeket!

az soha nem rakódik vissza, fogorvosi úton is igen nehéz kezdeni vele vmit, de a lepattant réteg nagyságától függ persze. olcsó megoldások között semmit, ez elég drága eljárás

2009. okt. 4. 06:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Lepattant zománc, nem fog "visszanőni". Ennyi erővel a felszíni szuvasodásoknál csak kicsit megfúrná a doki a fogat, aztán haza is küldhetne azzal, hogy mossunk Elmex-szel fogat.

Ha nem pattant le az egész zománcréteg, akkor csak átpolírozza, ezért kizárt, hogy kérjen akármennyi pénzt is. Ha csak ezt csinálja, akkor vegyél gyógyszertárban Elmex gélt, 1200 Ft körül van, hetente egyszer be kell vele dörzsölni a fogakat. Visszanöveszteni már nem fogja a zománcot, de megakadályozza, hogy a későbbiekben a vékony zománc miatt esetleg szuvasodásnak induljon a fog.

Ha nagyobb réteg pattant le, akkor petig kicsit megfúrja, majd rendesen betömi. Ennek ára pedig egy tömés árával fog megegyezni.

2009. okt. 4. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!