Gyökérkezelt fog, gyökerét kiszedik?
#2 ezt nekem írtad, vagy volt egy válasz amit töröltek?
mert ha nekem, akkor nem értem ... el fog rohadni az a gyökér aminek már nincs meg a felső része ... nincs a felületén zománc/védelem ... befertőződhet az állkapcsod is
Pedig az első ha nyersen is, de jól írta. A gyökér kezelt fognál nem a gyökeret veszik ki, hisz azt nem lehet úgy hogy ne húzza ki a teljes fogat. Ha a fognak a gyökere rossz, de a felső fogrész ép, akkor az ideget kiölik a gyökérből, és többé nem fog fájni a fogad. Igaz így szép lassan a gyökér kezelt fog be fog szürkülni, és szép lassan kezd elhalni. Voltaképpen nagyon lassan de véglegesen tönkremegy, és húzni kell.
Ha az orvos azt mondja hogy a gyökeret húzni kell, akkor azért van, mert annyira rossz állapotban van a fog, vagy már szétrohadt hogy nincs más lehetőség.
Ha a fogad gyökér kezelt még lehet a fogadnak gyökere, csak nincs a gyökérben érző ideg.. Olyan nincs hogy a csontfognak nincs gyökere. Minden csontfognak van. Egyedül a tejfogaknak nincs gyökere.
Lásd:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!