Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy szedik ki a gyökeret az...

Hogy szedik ki a gyökeret az ínyből?

Figyelt kérdés
Későn vették észre hogy lyukas a fogam, és már gyökérkezelést se tudtak csinálni, letört a fele fogam, majd a másik fele is, így már csak a gyökere maradt benne az ínyembe. Ki fogják operálni a gyökeret? Ha igen, akkor altatással végzik vagy végleg ébren leszek? Hogyan csinálják ezt, hol kell elvégeztetni, illetve ingyen megcsinálják tb-re? Minden érdekel róla, tapasztalatok, akinek csináltak már ilyet.
2013. ápr. 22. 18:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem szájsebészeten szedték ki fél éve körülbelül, még az egyik oldala megvolt, de ahogy ráfogott az orvos az is letört és egyből küldött szájsebészetre, ott kaptam 2 injekciót még, és kalapálta, ütötte az állkapcsomat és végül kivette a gyökeret. Fájdalmat nem éreztem ott helyben a fájdalomcsillapító miatt, de az állkapcsom fájt, mivel feszítve meg ütve volt, és utána is egy hétig sajgott az egész szám.
2013. ápr. 22. 18:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Nagyon alapos érzéstelenítésben csinálják, de ébren. Ún. gyökérfogóval szedik ki és ha esetleg azzal sem megy, akkor kettévágják a fogat és "kikapaják" a töredékeket. Általában gyorsan megvan. Szájsebészt ajánlom ,mert neki ebben nagyobb gyakorlata van mint az általános fogorvosnak. Ja és igen, a TB fizeti.

Utána ugyan úgy a zsibbadás alatt nem szabad enni, inni és a tejet, tejtermékeket, dohányzást kerülni kell. Esetleg kérhetsz Cataflamot, mert ha elmúlt az érzéstelenítés egy darabig fájhat.

Másik lehetőség, ha a gyökered még ép, bár koronád nincs, akkor csapos műcsonkkal (spec. fogpótlás) fel lehet építeni a fogat. Persze ehhez megfelelő gyökér szükséges.

2013. ápr. 22. 22:44
 3/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok, bocsi ezt elírtam: kikaparják
2013. ápr. 23. 00:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem, és jobban fog fájni, mint egy szimpla foghúzás? Mert nekem nagyon alacsony a fájdalom küszöböm, és már a foghúzásnál is majdnem meghaltam, alig bírtam felkelni a székből útána úgy szédültem és alig bírtam haza menni, és most ettől nagyon félek. Kérhetek ilyen esetbe dupla érzéstelenítőt?
2013. ápr. 23. 05:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Felépíteni nem tudják már, mert teljesen el van rohadva a gyökér is, a fél fogam nekem is megvolt kb 2 hónapja azóta folyamatosan törik lefelé, már csak egy kis nyulfaroknyi maradt, és nagyon idegesít. Nem fáj, csak idegesít, hogy az a kis rész megvan mert vágja meg szúrja a nyelvem mert nagyon hegyes ahogy letört.

mennyi idő alatt csinálták meg kb? Fél óra? 1 óra?

2013. ápr. 23. 06:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha nagyon félsz, akkor esetleg szólj előtte az orvosnak. Mielőtt elindulnál egyél otthon rendesen, nehogy az idegességtől rosszul legyél. Jó tanácsként: előtte ne igyál sokat (persze azért ne halj szomjan), mert akkor kevésbé fog vérezni és az érzéstelenítő szer is jobban hathat.

Hogy mennyi ideig tart a kezelés, az az orvos kézügyességétől, tapasztalatától függ - ezért is ajánlom a szájsebészeket, mert ez kifejezetten az ő szakterületük és egy szájsebészeti rendelőben alkalmasabb (profibb) eszközök vannak a gyökér kiszedésére. Az érzéstelenítést, zsibbadást is hozzáadva kb. fél órás a dolog.

2013. ápr. 23. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!