Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek mit csináljak,...

Szerintetek mit csináljak, elmúlik magától a fájdalom?

Figyelt kérdés
Már a gyökérkezelés előtt is fájt a fogam, szinte már majd mindennap, sőt még éjszaka is néha, mire azt mondta a fogorvos, akkor ebből már gyökérkezelés lesz, mert előtte ugyanennél a fogamnál betömte az ínyszélemet is, mert le volt húzódva, és akkor azt hitte ez okozza a fájdalmat, de akkor még épphogy csak fájt. Most fúrt rajta egy pici lyukat, kiszedte az idegeket, kifertőtlenítette, és tett bele valami vattát. Rögtön nem, de egy-két nap után, ha ráharaptam éreztem, hogy fáj, de pár perc után el is múlt. Majd a 3. napon hajnalban már iszonyatosan fájt, vettem be rá fájdalomcsillapítót, ecseteltem, pálinkáztam, majd elmúlt, aztán pár napig semmi. Majd eltelt már több, mint 1 hét, mikor megint elkezdett fájni, többször is, de nem folyamatosan. Aztán már csak néha fáj, teszek rá egy kis pálinkát, és már el is múlik. A mai napon meg megint harapásnál fájdult meg, de szintén elmúlt utána. Feldagadva nincs, sem az arcom, sem az ínyem. A fogorvoshoz már visszakellett volna mennem, de azt mondta így akkor kezdjem el szedni az antibiotikumot, amit felírt, mert valószínű gyulladásban, de mivel a Dalacinban található laktózra érzékeny vagyok, így azt nem tudom szedni. Azt mondta, akkor felírja az Augmentint, viszont azt meg nem tudom, hogy penicillin érzékeny vagyok-e. Egyébként is gyomorsav túltengésem van, szóval elég problémás a gyomrom, félek szedni ezeket az antibiotikumokat. Jövőhéten már mennem kell mindenképp a fogorvoshoz, hogy betömje, de nem tudom így mit várhatok, illetve most szedjem, vagy ne az antibiotikumot, ha meg nem szedem, hogy mondjam ezt a fogorvosnak, hogy az utasítása ellenére tettem. Több fogorvost is megkérdeztem már a neten, azt mondták, ha nem folyamatosan fáj, akkor ne szedjem, de mégis félek, hogy mi van, ha betömi és továbbra sem múlik a fájdalom, vagy ha megint elkezd jobban fájni, tovább pedig már nem nagyon lehet húzni a tömést. Mi a véleményetek, jó lenne, ha fogorvos is tudna itt válaszolni. Előre is köszi!
2013. máj. 15. 16:15
 1/7 anonim ***** válasza:
A gyökérkezelés általában nem 1-2 ülésben történik. Minél előbb vissza kéne menned,mert amit beletett "öli" az idegeket,de ha visszamész,még fog belőle idegeket kiszedni.Amikor már egyáltalán nem érzel fájdalmat,utána tesz csak bele végleges tömést.
2013. máj. 15. 17:00
 2/7 anonim ***** válasza:

A ráharapásra jelentkező fájdalom annak a jele, hogy a tályog elérte a gyökér körüli szöveteket. Előfordulhat hogy a fog az alatta lévő tályogtól kissé kiemelkedik (pár minimétert) és így harapáskor fájdalom jelentkezhet.

Ha jól értem most nincsenek betömve a gyökércsatornáid (csak vattát tett bele). Elvileg ilyenkor ürülni kellene a gennynek. Ha ez nem történik meg, akkor más megoldást kell találni (műsipoly képzése, gyökérresectio, végsősorban a fogeltávolítás is szóba jöhet).

Az antibiotikumot most akkor az orvos utasítása ellenére nem szedted, vagy akkor hogy van ez? Ha nem akarod szedni, nyugodtan meg lehet mondani neki, nem azért írta fel a penicillint hogy ártson neked.

A lényeg hogy minnél hamarabb fel kéne keresni a fogorvost, mert a fogfájás sosem múlik el magától.

Kitartást és jobbulást kívánok! :)

2013. máj. 15. 17:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Ráharapásnál nekem csak 1-2x fájt egy kicsit, a kezelés utáni 1-2. napon, illetve a mai napon csak 1x, szóval nem folyamatosan, úgy hogy végülis tudok normális enni. A fogamat semmiképpen nem akarom eltávolíttatni, egyrészt annyira azért nem fáj, másrészt, elég elől van, megcsináltatni meg most nem tudnám. Az orvosom azt mondta kezdjem el szedni, de mivel nem érzem folyamatosan a fájdalmat, nem tudom szükséges-e, így még nem kezdtem el?Viszont a jövő hét csütörtökre már adott időpontot, mert azt mondta, minél előbb be kell tömni. Nekem azt mondta még 2x kell mennen, a jövő héten megyek, akkor nem tudom mit csinál, pedig elmondta azt hiszem, illetve még egyszer, akkor gondolom már a tömés jön.
2013. máj. 15. 17:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem kell szedned,ha csak időnként érzed. Ez azt jelenti,h még van benne idegszál. Következő alkalommal ismét kiszedi és,ha utána már nem érzed,akkor betömi.
2013. máj. 15. 21:12
 5/7 A kérdező kommentje:
Ok! De nekem azt is mondta, hogy mivel nincs már benne ideg, már nem a fogam fáj, hanem a csont, illetve a csonthártya, mivel gyulladásban van, ezért mondta, hogy szedjem az antibiotikumot, viszont, ha csak így időnként fáj, nem gondolnám, hogy olyan nagy gyulladásom lehet. Bár nem értek hozzá!
2013. máj. 15. 21:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha így van,akkor szedd! Komoly tályog is kialakulhat a gyulladás miatt,ami akár beszűrheti az állkapcsot is.
2013. máj. 15. 21:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Attól hogy valami nem fáj, még nem jelenti azt hogy az rendben is van. Ha kiszedik az ideget vagy elhal az ideg, akkor nincs mivel fájdalmat érezni, de attól még a gyulladás terjed tovább a gyökércsúcson keresztül a gyökér körüli csonthártyára. Talán most nem vészes a fájdalom, de a ráharapásra való érzékenység egyértelműen jelzi, hogy van ott valami, ami feszül és nem tud kifakadni belőle a genny. Előbb-utóbb kezelés nélkül a gyulladás továbbterjed a csontra - na ez már kegyetlenül fájhat. Én azt mondom hogy fogadd meg az orvosod tanácsát, vagy legalább kérd meg hogy írjon fel más antibiotikumot, hamár penicillint nem vagy hajlandó szedni.
2013. máj. 15. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!