Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 22 évesen nem ciki a fogszabál...

22 évesen nem ciki a fogszabályzó?

Figyelt kérdés
A két felső szemfogam teljesen keresztben áll, mint egy vámpír foga. Gyerekkoromban akartak nekem fogszabályzót a szüleim, de én akkor ellenkeztem, nem tudom már miért. Akkor nem is zavart, hogy nem szabályos a fogsorom. De mostmár igen. De nem néznék ki úgy hülyén ilyen "vén" fejjel? Általánosban, középsuliban még okés a dolog, de én most kezdtem az egyetemet, és ott senkinek nincs, ráadásul én vagyok a legidősebb, olyan gáznak érezném, ha pont nekem lenne. Pláne, hogy nem is nézek ki annyinak, amennyi vagyok, átlalában 16-nak néznek az emberek, na fogszabályzóval meg pláne annyinak gondolnának. De nagyon szeretném, ha szép egyenes fogaim lennének. Mit tudok csinálni? Nagyon gáz lennék fogszabival? Vagy nincs erre valami olyan eljárás, hogy csak bemegyek a fogorvoshoz, ott rögtön megigazítja és kész? Bár gondolom, ha lenne, akkor mások is ezt választanák. Olyan létezik még, hogy éjszakai fogszabályzó?
2009. szept. 30. 20:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Azzal a belső fogszabályzóval nagyon meg fogod szívni. Szét fogja tépni a nyelved, a fogmosás pedig kb. 40 percig fog tartani. Fogszabályzóval pedig minden étkezés után fogat kell(ene) mosni. Egyébként összességében bőven 1 millió fölött van egy belső fogszabis kezelés.

Az meg, hogy ciki vagy nem, mit számít? Ha téged zavar a szemfogad, csináltasd meg. Mit érdekel más véleménye? Ha valaki cikinek tartja, azzal csak magát minősíti. Ha belevágsz, kb. az első 3 nap izgi lesz ilyen "jajfogszabályzómvanvajonmitgondolrólamezmegaz"-témában, utána tök közömbös lesz. Szerintem tök mindegy, hogy fém, porcelán, műanyag vagy zafír a fogszabályozó, biztos megvan annak az oka, hogy kinek miért olyan van, amilyen. Foglalkozzon mindenki a saját dolgával.

2009. szept. 30. 23:50
 12/16 A kérdező kommentje:

Persze, én azt értem, hogy mindenki foglalkozzon a saját dolgával, de azért mégiscsak nő vagyok és valamilyen szinten hiú. A fogaim ferdesége szerintem nem túl feltűnő, inkább arról van szó, hogy már engem idegesít az érzés, ahogy állnak. Szóval ne egy ilyen nagyon csámpás fogsort képzeljetek el, csak annyi, hogy két szemfogam baromi vékonynak látszik, mert nem a széles felével látható, hanem a keskenyebbik felével. Persze biztos sokkal szebb lenne, ha meg lenne csináltatva, de így sem feltűnő. Csak én szeretném, ha rendesen állnának.

Múltkor láttam egy lánynak olyat, ami egy az egybe olyan színű volt, mint a foga, messziről alig látszott. De azért észre lehetett venni, hogy van ott valami. Nem tudom, kicsit bizonytalan vagyok, a kinézet miatt, meg mostmár a kényelmetlenségek miatt is. De azt hiszem, tényleg meg fogom csináltatni, végülis nem egész életemben kell viselnem azt a vacakot. Remélem hamar meg fogom szokni.

2009. okt. 1. 00:18
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem!Az lenne a ciki,ha össze-vissza fogsorod lenne és le se sz@rnád.
2009. okt. 2. 13:16
 14/16 anonim válasza:
Egy gyakorlati tanács, ha rászánod magad: ne az átlátszót válaszd, mert az is látszik, csak nem egyértelműen,olyan, mintha rossz lenne a fog. Én 23 éves koromban rakattam, mert nem tudtam megbékélni vele. Mikor már fent volt is elégedettebb voltam, mert megnyugodott a lelkiismeretem. Most meg nem győzök vigyorogni! :)
2009. okt. 4. 18:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Egyeltalán nem ciki! Szerintem menj csak el a fogdokihoz!
2009. okt. 5. 17:28
 16/16 anonim ***** válasza:
nem...nem az a lényeg h miután leveszik szépek legyenek a fogaid?
2010. jan. 18. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!