Ha valakinek csináltak már fogbeültetést (implántátum) légy szives, irjon milyen volt, fajdalmas e a fojamat?
Szia!
Nekem kb 2 hete csinaltak, csontpotlas nelkul.
Rogton ket implantatumot is kaptam, az egesz mutet 30 perc volt. Megkaptam az erzestelenitot, onnantol kezdve semmit se ereztem, csak ultem tatott szajjal es matattak benne.
Rogton a mutet utan be kellett venni egy fajdalomcsillapitot, pedig nem fajt...ahogy kezdett kiallni az erzestelenito, akkor sajogott picit, tettem ra vagy 10 pecre mirelit borsot, hogy hutse, aztan aludtam egyet, utana semmi fajdalmam nem volt, azota se.
Antibiotikumot kellett szednem 5 napig, illetve a mutet napjan este volt egy kis hoemelkedesem, de masnapra elmult, repultem is vissza Nemetorszagba, a mutet utan 2 nappal mar dolgoztam.
Azota naponta attorlom corsodyllal, hogy tiszta legyen, ahogy az orvos mondta.
Ja es az egyik implntatumnal volt 2 varrat, azt egy hettel a mutet utan kiszedtek.
Ha nincs inygyulladasod es jo doki csinalja, semmi fajdalommal nem jar.
Debrecenben tudok egy jo orvost,ha erdekel.
Ha anyagilag nem gond a dolog, egy percet se habozz!!!
Sokkal jobb,mint hid vagy korona, igy az egeszseges szomszedos fogakat nem kell lecsiszolni.
Szia!
Csatlakoznák az előttem szólóhoz, sokkal szörnyűbbnek tűnik, a dolog elmondva illetve leírva, mint amilyen valójában. Én egyszerre kettő implantátumot rakattam be, az egyik, egy régebben kihúzott fog helyére ment, a másik, a foghúzást követően, azonnal a kihúzott fog helyére került.
A tapasztalatom szerint, sokkal jobb megoldás, ha az implantátum, a foghúzást követően a kihúzott fog helyére kerül azonnal (Az nem biztos, hogy az orvosok is így gondolják!). Ez a megoldás kevésbé fájt nekem, mivel, a fogínyt nem kellett annyira lefejteni az állkapocscsontról, mint a korábban kihúzott fog helyére beültetett implantátum esetén. Hozzátenném, hogy a beavatkozás teljesen fájdalommentes volt, semmit nem éreztem belőle, tökéletesen el voltam érzéstelenítve.
Egyébként fájdalmam a műtétet követő első éjszaka volt (nem volt, nagyon vészes), de ekkor elég volt egy szem algopyrin illetve egy kisebb jégakku, amellyel jegelni tudtam az arcomat. Reggel már nem volt semmi bajom, az arcom kissé feldagadt azon az oldalon, ahol nem a foghúzással együtt történt a beültetés. Három nap elteltével az arcduzzanat is megszűnt, és már csak a varratok okoztak némi kellemetlenséget, de fájdalmat nem.
A varratokat, egy hét múlva távolították el. Érdekes módon, mire az eltávolításukra sor került eléggé meg is lazultak, de ez állítólag így normális. Antibiotikumot én is szedtem, és minden étkezés után a fogmosást követően, antibakteriális szájvízzel kellett öblögetnem.
A beültetést követően kb. 2 hét múlva minden visszazökkent a normális kerékvágásba, csupán a fogínyből kilátszó zárócsavarok emlékeztettek, a műtétre. Ezután három hónap pihenő, következett, ez idő alatt remélhetőleg szépen becsontosodtak a „tiplik”
Tehát a fájdalom miatt, ne félj az implantációtól, simán ki lehet bírni. Sokkal nagyobb gond, ha nem rendelkezel megfelelő csontállománnyal, de ilyenkor megoldást jelenthet a csontpótlás, illetve a megfelelő implantátum kiválasztása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!