Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi lesz a fogammal? Félek.

Mi lesz a fogammal? Félek.

Figyelt kérdés
Még tavaly elmentem fogorvoshoz, mert elkezdett töredezni az amalgán tömésem. Kivette, gyökérkezelte, és mondta, hogy menjek vissza 4 hét múlva. Nem mentem, mert rettegek a fogorvostól, a gyökérkezelés csak rontott rajta. Most nem fáj a fogam, az ínyem valahogy "belenőtt". Azon az oldalon rágni sem tudok. Ha elmegyek dokihoz, milyen kezelést kapok?
2009. szept. 25. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Kihúzza...

Valószínűleg már a fogágyadra is ráterjedtek a bacik, elkezdték "enni" azt. Menj el minél előbb, mert ha még sokáig halogatod, akkor átterjedhetnek a bacik a fogágyon keresztül a szomszédos fogakra, és még ha egészségesek is a fogaid, meglazulnak és legvégső esetben ki is eshetnek a beteg fogágytól.

Ne félj, érzéstelenítővel nem érzel semmit. De utána érdemes ótoltatni.

2009. szept. 25. 21:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Butaság halogatni. Ha nem fáj, szerintem érzéstelenít, betömi véglegesen, és 30 perc múlva már úton vagy hazafele.

Ugyanígy voltam, csak én módszeresen ájuldoztam is a székben. Ugyanaz a történet: gyökérkezelés, majd mivel nem fájt, 7 évig halogattam. Ezalatt a fogam letört, csak a gyökere maradt benne. Amikor jött az esküvönk, nem volt kifogás menni kellett. 5 perc alatt kikapta a maradványt, és korona készült a helyére. A halogatással annyit értem el, hogy 2 órákat vajúdtam a székben, ezalatt a rendelöben fellelhetö teljes eszközarzenálját alkalmazta a számban. Felfogadtam, hogy soha többé nem hanyagolom el ennyire. Volt pár másik lyukas fogam is, amíg azokat tömte, pihenésnek tünt az elhanyagolthoz képest. Arról nem is beszélve, hogy egy vagyonba került. Megérdemeltem!

Essél túl rajta! Fél órát kézállásban is kibírsz, aztán elfelejtheted az egészet végleg!

2009. szept. 25. 22:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Hát én is érzem, hogy ez így nem jól van, de inkább szülök gyereket még ötöt, csak fogorvoshoz ne kelljen menni.
2009. szept. 26. 12:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Én mostanában kezdtem el járni a fogorvoshoz! Először kihúzott egy pótfogat,kövi alkalommal elkezdett gyökérkezelni, mert az egyik fogam elpattant és a pulpaüreg felszínre került, majd ezt folytatta a kövi alkalommal és utána(tegnap előtt) betömte! Még mennem kell 8-szor, mert ennyi lyukas fogam van(ami egyébként úgy lyukas, hogy nem is lyukas, de ki fog lyukadni egyszer-.-) Nem az igénytelenség miatt lyukadtak ki, mert mosom éjjel-nappal, hanem genetikai okokból! Most ezeket tömetem be! Én nagyon szeretek fogorvoshoz járni, sztem ne félj tőle, egy pár perces fájdalmat el tudsz viselni és ez kárpótolni fog mindenért! Válassz jó fogorvost, olyat akiről jókat mondanak, az enyém is ilyen és egyben nagyon olcsó is!Legyél nyugodt, egyébként a gyökérkezelés a legfájdalmasabb és ha fáj, akk szólhatsz, hogy álljon le és óvatosabban csinálja! Most tisztítania kellene, erre nem kaphatsz érzéstelenítőt, mert akk nem tudja megállapítani, hogy fáj-e még, vagy nem!

Szal menj el még most, mert sokkal fájdalmasabb lesz utána!

2009. szept. 26. 13:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Kihúzza tutira!Én két hete voltam,ugyanígy gyökérkezelt,elhanyagolt,és ínybenőtte fog volt...És kihúzták,vésték.Azért mentem el,mert már a hajam is csomókban hullott,gondoltam,hogy az lesz a gubanc..Az egész beavatkozás fájdalommentes volt,az érzéstelenítő injekciótól semmit sem éreztem,de ami utána jött!Azóta is fáj a helye,most meg kűzdök,mert begennyesedett az egész iny körülötte...Szóval mielöbb doki,különben csak romlik a helyzet!
2009. szept. 26. 19:46
 6/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy már tavaly áprilisban voltam ott. Azóta született egy kisfiam, a legutolsó gondolatom volt a fogam. Most, hogy abbahagytam a szoptatást, éreztem, hogy itt az ideje...De most még jobban beijedtem. Azért sort kerítek rá hamarosan.
2009. szept. 27. 20:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Hidd el megkönnyebbülsz,ha végre túlleszel rajta!Én is szülés miatt halogattam,de egyre rosszabb volt.Begyulladhat tőle az arcüreged,ami nagy fájdalom.Menj el hamar,és utána már azt fogod gondolni,miért nem tetted meg elöbb,már rég túllehettél volna...

A babához pedig gratulálok!

2009. okt. 3. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!