Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghúzás nagyon gáz?

Foghúzás nagyon gáz?

Figyelt kérdés

Sajna hetek óta szarakodnak gyökérkezeléssel a fogammal. Bal alsó 6-os (bölcsességfog nélkül az utolsó előtti őrlő)

Félő, hogy ki fogják húzni.

Nagyon szar érzés? Illetve félek, hogy nagyon látszódni fog vagy nm tom. Nem akarok maónikasó féle lenni.

24/F

2009. szept. 25. 16:01
 1/9 anonim ***** válasza:
3%

24 évesen foghúzás.. te sem figyeltél oda rá.. szerintem ameddig csak lehet mentsd meg és moss fogat..

Ha mégsem lehet és mindenképp ki kell húzni.. (persze hogy meglátszik! Az emberek többsége odafigyel a fogakra.. és azért könnyen észrevehető főleg hogy az alsók közül van!!)

..ma már nagyon profin tudnak mesterséges fogakat csinálni :) drága de megéri, hogy ne kelljen vigyáznod ha nevetsz, vagy ásítasz!

2009. szept. 25. 16:09
 2/9 anonim ***** válasza:
96%

Nekem a bal felső 7-est húzták 1 hete, mert már nagyon szuvas volt és ráadásul a bölcsességfogam meg nem fért volna el és szinte belenőtt a 7-es gyökerébe.

Érzéstelenítettek ( az injekció picit fájt), fájdalmat egyáltalán nem éreztem húzás közben, és maga a fog nagyjából fél perc alatt kint is volt.

mostanra már szinte teljesen begyógyult és összezárult a helye. Amúgy 2 napig szedtem fájdalomcsillapítót csak utána.

Arra figyelj, hogy 2-3 napig ne egyél tejterméket utána és ne igyál tejet.

Amúgy a 6os fog is elég hátul van, nem lesz olyan feltűnő nyugi :) (A húgomnak a jobb alsó oldalon az első őrlőfogát - vagyis a 4-est - kellett kihúzni, és nem igazán lehet észrevenni)

2009. szept. 25. 16:10
 3/9 A kérdező kommentje:

igyexek vigyázni. ezt a fogam speciel már 3x fúrták(kb 6év alatt). a 4. volt a gyökérkezelés már.

Igazából néha arra gondolok, lehet jobban is járnék ha kiszednék, mert elég nehezen férnek el a fogaim lent a bölcsességfogamtól (hát még fent)

2009. szept. 25. 16:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

nekem pontosan ugyanaz a fogam hiányzik, és egyáltalán nem látszódik, még akkor se, ha teli pofával vigyorgok.

egyébként meg nem fáj, ha jól el vagy érzéstelenítve. az én foghúzásomnál spec annyira hatott az érzéstelenítő, hogy még a szemem is lezsibbadt, és a foghúzásból csak annyit éreztem, hogy "fognál fogva" nyomnak lefelé kicsit - de egyáltalán nem fájt, pedig bele is tört, mert már csak a töve volt már meg...

2009. szept. 25. 16:23
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi, hát az injekciótól nem félek, azzal nem volt gond. a gyökérkezelés se fájt. Örülnék ha meg lehetne menteni, de elég dúrván nézett ki párszor. Amikor a doki szedte ki belőle az ideiglenes tömést akkor le is tört belőle egy darab(korábban gyökérkezelés után ráharaptam egy kenyérhéjra véletlenül, valszeg az játszott szerepet benne)
2009. szept. 25. 16:24
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Igen, a foghúzásnál gázabb dolog a világon nincs. Én égnék a helyedben, mint a rongy!
2009. szept. 25. 17:09
 7/9 anonim ***** válasza:
51%
Ha mégis húzásra kerülne a sor, feltétlen pótoltasd, különben szépen elkezd sorvadni a fogad helyén a csont (állkapcsod). Én is így jártam...
2009. szept. 26. 21:22
 8/9 anonim válasza:
100%
Szeva! nekem a jobb alsó hatost huzták ki , gyökérkezelték egy csomószor de nem sikerült megmenteni :) :D de kihuzták (15 évesen) fájdalomcsillapitva semmi komoly. nekem 3 darabra vágták mert nem leheetett egybe kiszedni. a fogaim most egy kicsit bentébb csúsztak a helyére (szalámi mindig bemegy közéjük) nem látszódik egyáltalán , megszoktam ..
2009. szept. 27. 20:04
 9/9 anonim ***** válasza:
:(
2019. jan. 10. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!