Ez akkor most milyen tömés?
Figyelt kérdés
Voltam dokinál két elég lyukas fogammal és eddig csak olyan tömésem volt ami UV fényre köt, de most ilyet nem használt, ugyan úgy fehér a tömés de csak azt csinálta hogy beletette és szorította oda az újjával pár percig, gondolom amíg megköt. Azt olvastam valahol hogy az UV fényre kötő fehér tömés nem minden esetben jó akár 10 évig, szóval elég könnyen szuvasodik a fog a tömés mellett, és akkor most ez is ilyen, tudom hogy megkérdezhettem volna a dokit de akkor csak az volt a fejembe hogy kiszabaduljak onnan :D2013. ápr. 15. 21:12
1/4 anonim válasza:
Ha csak úgy "belegyömöszölte",akkor az ideiglenes tömés,nem mondta,mikor kell visszamenni a rendes tömésre?
2/4 anonim válasza:
valószínű üvegionomer cementet rakott bele. azzal is szoktak végleges tömést csinálni és csak berakják az üregbe és várnak amíg megköt
3/4 A kérdező kommentje:
ideiglenes volt elötte akkor azt mondta is :) akkor valószínű az a üvegionomer.. :) és azt nem tudod véletlenül hogy ez mennyite tartós?? amit másodszorra tömött be, abba ez már a 3. vagy 4. tömés volt mert eddig az az UV fényre kötős volt benne és újraszuvasodott a fogam, a tömés mellett és nem hiszem hogy ezt még lehetne többször tömni, hanem húzni kéne és azt nem szeretném :/
köszi a válaszokat :)
2013. ápr. 16. 19:33
4/4 anonim válasza:
az üveigonomer cementnek van egy olyan tulajdonsága, hogy fluoridot ad le, ami véd a szuvasodás ellen :) persze csodát nem tud művelni, de ha rendesen ápolod, tartós
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!