Mi az amit nem ajánlott fogszabályzóval enni?
egyáltalán van olyan amit nem ehetek?
válaszotokat köszönöm:)
Elméletileg, ragadós (karamella, rágó, stb.)dolgokat, kemény ételeket, mint a mogyoró, kenyér héjja, pirítós stb. Ezenkívül a harapást sem ajánlják. A kemény elvileg letörheti a breketteket, a ragadósakat pedig amiatt nem ajánlják, hogy beleragad a fogszabiba, nehezebb tiszítani, nagyobb szuvasodási veszélynek van kitéve a fog...
De gyakorlatilag úgyis érezni fogod, hogy mikor mit bírsz megenni, és ha már gyakorlott fogszabis leszel, ha megkívánod pl. a mogyorót és éppen nem fájnak a fogaid, úgyis elrágcsálod majd vhogy. :)
Rágót nyugodtan lehet.:)
Nekem van fogszabim, minden nap rágózom, és egyszer sem volt probléma belőle. Az orvosom is azt mondta, hogy nyugodtan lehet.
Kemény dolgokat óvatosan egyél, meg lehet tanulni azt a technikát, h a rágófogaid belső csücskén rágd el őket, és akkor nem esik baja a fogszabinak. Elég hülyén hangzik, de ha van/lesz fogszabid, akkor érted/meg fogod érteni.:)
Jah, a harapással tényleg nem árt vigyázni... pl pizzát, vagy egy szelet kenyeret nyugodtan elharaphatsz, de almát tilos. Meg nekem lejött egy brakett úgy, hogy a suliban egy neméppen friss (szóval picit masszívabb),vastag zsömléből készült szenvicsre ráharaptam.:)
Kb 99%-ban mindent meg tudok enni.
Aki lepontozott, mondja már el legyen szíves, hogy mivel nem ért egyet. :D
Egy 1,5 éve fogszabályozós lány. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!