Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi az amit nem ajánlott...

Mi az amit nem ajánlott fogszabályzóval enni?

Figyelt kérdés

egyáltalán van olyan amit nem ehetek?

válaszotokat köszönöm:)

2009. szept. 22. 16:31
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
rágózni tilos és kerüld az olyan ételeket anik beleragadhatnak..
2009. szept. 22. 16:36
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Elméletileg, ragadós (karamella, rágó, stb.)dolgokat, kemény ételeket, mint a mogyoró, kenyér héjja, pirítós stb. Ezenkívül a harapást sem ajánlják. A kemény elvileg letörheti a breketteket, a ragadósakat pedig amiatt nem ajánlják, hogy beleragad a fogszabiba, nehezebb tiszítani, nagyobb szuvasodási veszélynek van kitéve a fog...

De gyakorlatilag úgyis érezni fogod, hogy mikor mit bírsz megenni, és ha már gyakorlott fogszabis leszel, ha megkívánod pl. a mogyorót és éppen nem fájnak a fogaid, úgyis elrágcsálod majd vhogy. :)

2009. szept. 22. 16:36
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
én mindent ettem amikor fogszabályzóm volt!!
2009. szept. 22. 16:38
 4/9 anonim ***** válasza:
89%
Én is ettem mindent és rágóztam is. A rágó egyáltalán nem ragad bele. Legalábbis nekem nem ragadt bele.
2009. szept. 22. 16:40
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
Téglát.
2009. szept. 22. 16:42
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

Rágót nyugodtan lehet.:)

Nekem van fogszabim, minden nap rágózom, és egyszer sem volt probléma belőle. Az orvosom is azt mondta, hogy nyugodtan lehet.

Kemény dolgokat óvatosan egyél, meg lehet tanulni azt a technikát, h a rágófogaid belső csücskén rágd el őket, és akkor nem esik baja a fogszabinak. Elég hülyén hangzik, de ha van/lesz fogszabid, akkor érted/meg fogod érteni.:)

Jah, a harapással tényleg nem árt vigyázni... pl pizzát, vagy egy szelet kenyeret nyugodtan elharaphatsz, de almát tilos. Meg nekem lejött egy brakett úgy, hogy a suliban egy neméppen friss (szóval picit masszívabb),vastag zsömléből készült szenvicsre ráharaptam.:)

Kb 99%-ban mindent meg tudok enni.

2009. szept. 22. 17:08
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Aki lepontozott, mondja már el legyen szíves, hogy mivel nem ért egyet. :D

Egy 1,5 éve fogszabályozós lány. :D

2009. szept. 22. 19:01
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!!:)
2009. szept. 23. 13:38
 9/9 anonim ***** válasza:
95%
Ez hülyeség mármint ,hogy almát nem szabad mért ne lehetne? én is fogszabályzós vagyok már 2 éve és az almától semmi gond nem lett éppúgymint a rágótól ,amúgy én csak annyit fűznék hozzá ,hogy borsó főzelékkel ,kukoricával meg ilyenekkel óvatosan ha nem tudsz azonnal fogatmosni mert kis szemű és könnyen beleragad !!A popcorn detto ugyanez..és ha már itt van ez az alma fóbia akkor vágd szét kisebb darabokra és ennyi
2009. szept. 24. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!