Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályozósok, Nektek...

Erika1986 kérdése:

Fogszabályozósok, Nektek mennyire és mennyi ideig fájt a rögzített fogszabályozó felrakása után a fogatok?

Figyelt kérdés
Igaz, hogy az első hetekben nagyon fájdalmas a fogszabályozó? És akinek volt vagy van készüléke, mennyi idő után vette észre hogy rendeződnek a fogai?

2013. ápr. 8. 20:13
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Én igazából nem gondoltam volna, hogy ennyire nem tud az ember vele enni. Lelkileg megpróbálok felkészülni... :)

Sajnos én csak augusztusban kapom meg őket, mert külföldön élek és évente max kétszer megyek haza.

Itt fogják mindig beállítani, de otthon csináltatom meg, mert sokkal-sokkal olcsóbb.

Nekem matt átlátszó lesz, próbáltam a minél kevésbé feltűnőt választani.

Sajnos egy fogam is fogja bánni, ez a legnagyobb szívfájdalmam, de bízom benne hogy megéri majd az eredmény miatt.

2013. ápr. 14. 19:32
 12/20 A kérdező kommentje:
...és lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de mit jelent az hogy 4-es vagy. Ilyenről még nem hallottam.
2013. ápr. 14. 19:35
 13/20 anonim ***** válasza:

4. válaszoló

:D

Igen, készülj fel, a joghurtokra,pudingra vagy fagyira:)De persze főzelék, leves, hígabb kaják is mehetnek :D Vagy krumplipüré:) Nyamii :D

2013. ápr. 20. 08:18
 14/20 anonim ***** válasza:
65%

Nekem felrakástól számítva kb. 1 hétig fájdogáltak a fogaim, ropit pl. el kell felejteni. Utána bármit tudtam enni, aztán mikor havonta cserélik a gumikat, 1-2 napig érzékeny és enni.

Simán kibírható!

2013. ápr. 24. 12:08
 15/20 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a sok segítséget és infót, most már legalább úgy vágok bele ebbe az egészbe, hogy van némi fogalmam róla mi vár rám...

Remélem én is azon szerencsések közé fogok tartozni, akik azt mondják, hogy kibírható. :)

2013. ápr. 25. 23:03
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Hidd el, ez a fogszabályozós macera semmi. Amikor olyan migréned van, hogy majd szétpattan az egész fejed ...vagy mikor durva gyomorgörcstől fetrengsz, na az fájdalom. A fogszabályozó csak kellemetlenség :D
2013. ápr. 25. 23:50
 17/20 anonim ***** válasza:

Helló:)

Nekem ma délelőtt 10-kor rakták fel.

Nagyon furán beszélek miatta xd

Kaptam hozzá viaszt, ha esetleg fájna.

Jelenleg chipset eszek(szopogatom) :D

Viszont már kezdem érezni, hogy fáj:c

Jól bevásároltam joghurtból, mert úgy érzem, pár napig csak azt, és krumplipürét fogok enni:c

15/L

2016. máj. 23. 12:15
 18/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Kinek hogy áll a fogszabályozás? Szépen elrendeződtek a fogaitok azóta? Kíváncsi vagyok ki mennyire lett elégedett. :)

2016. szept. 13. 21:25
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem éjszakai fogszabályzóm volt először kb 5 évig, mikor alsós voltam akkor kaptam. Nekem egyik fogam be, másik ki állt, cikkcakkos volt. Mivel az éjjeli lassan dolgozik és nem is hordtam egy idő után normálisan nem érzékeltem igazán változást. 7. osztályos voltam, mikor állandó fogszabit kaptam, nem fájt annyira, 1 hét után semmi bajom sem volt. 2 évit hordtam, majd újra éjszakai, szép volt a fogsorom nagyon. Azonban 20 éves koromban elkezdtek előbujni az alsó bölcsességfogaim, amik elnyomták teljesen az alsó fogsorom, ismét össze-vissza álltak a fogaim. Elhiheted mennyire el voltam keseredve. Gyűjteni kezdtem a pénzt egy újabb fogszabályzóra és persze bölcsességfogak kihúzására. 21 voltam, mikor kihúzták azokat a bizonyos fogakat. Az alsókat csak simán,mert már előbújtak, a felsőket pedig sajna műteni kellett. A műtét utáni 2 hét pokoli volt, mikor minden helyreállt felrakták a fogszabályzóm újra. Most sokkal jobban megszenvedtem vele, mint anno 13 évesen. Majdnem 3 hétig pépes kajákat ettem, fájt nagyon, húzott. 3 hónap után már látszott a változás, doki szerint elég lesz 10 hónapig szabályozni!:)
2016. szept. 17. 08:55
 20/20 anonim válasza:
Szia! Lehet sőt biztos hogy már nem aktuális de nekem tegnaprakták fel és a mai napom pokoli volt iszonyatosan fájt és nagyon rossz volt most így estére jobb már én azt ajánlom mert nekem bevált hogy fagyit egyél ilyenkor ne nagyon hideget de azért ne legyen meleg😂😂 így jobb de remélem hogy hétvégére vagy egy hét múlva már jobb lesz.
2016. okt. 19. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!