Az elülső fenti fogaim fent sárgák, az egyiken van is egy kis luk, mit lehet ezekkel kezdeni?
Figyelt kérdés
Voltam fogászaton, azt mondta valami lapkákat lehet rátenni, vagy kifúrni és betömni de azt nem ajánlja. Azt mondta a lapka viszont magánrendelő. Mennyibe kerülne egy ilyen kezelés? Nem mostam a fogaim elhanyagoltam, most jöttem rá, hogy hiba volt. 19 vagyok. Annyira nem is nézett ki vészesnek, nem is tudtam h lukas az egyik, fogorvos után tudtam meg. Azt mondta mossam és akkor nem rosszabbodik a helyzet, ha mosom eltűnik a sárgaság, és nem lukad ki a másik 3-4 fogam ott?2013. ápr. 6. 12:10
1/10 anonim válasza:
hát ez nagyon érdekes, nekem is lyukas volt mindkét első fogam és simán betudták tömni, sima sztk-s fogorvos... :D azóta semmi baja.. ez hülyeség attól hogy mosod még szép lassan tovább fog lyukadni..
2/10 anonim válasza:
amik segíthetnek: (házi praktikák)
-ha meleg zsályateával mosod
-ha konyhasóval mosod
-ha citromlével
-ha szódabikarbónával
3/10 anonim válasza:
Nem tudom, hogy a meglévő zománc károsodással (lyukkal) lehet-e kezdeni valamit..
De gondolom cukrot, kenyeret, keményítőt eszel.
Tudod mennyire károsodna a fogad, a fogzománcod ha ilyeneket nem ennél? Megállítanád azt a savtermeléssel járó mikrobiális folyamatot, ami a fogainkat évek alatt 'korrodálja'. Gyakorlatilag semennyire, a hús és a zsír a szádban nem erjed meg, a zöldségek zöme meg nem tartalmaz annyi keményítőt, hogy az a megszokott mértékben megindítsa a fogszuvasodást.
4/10 A kérdező kommentje:
de az nem néz ki hülyén, hogy felöl a fogtőnél majdnem az inymenél lenne egy tömés, nem látszik az? ott van aluk felső elülső fogamnál az inyemnél. és ott sárga 3-4 fogam.
2013. ápr. 6. 14:17
5/10 anonim válasza:
A fogkövet le se szedte? Azt már nem fogod csak úgy leszedni, hiába mosod. Menj el egy rendes fogorvoshoz.
6/10 anonim válasza:
Ja és attól, hogy mosod, nem fog abba maradni a dolog, egyre nagyobb lesz a lyuk, és sokkal rosszabb lesz a helyzet.
7/10 anonim válasza:
Létezik fehér színű tömés is. Nem?
8/10 anonim válasza:
Nekem mindkettő első fogamban van tömés és egyáltalán nem látszik ugyan olyan színű a tömés mint a fogam, nekem magán doki csinálta jó pár éve de semmi baja.
9/10 A kérdező kommentje:
és mennyibe került? csak azér ttartom furának mert a többi fognak a teteje luka dki amivel rágsz nem a fehér része. Azt mondta az nem fogkő.
2013. ápr. 6. 20:39
10/10 anonim válasza:
Magánnál olyan 10-15, de a fogkőleszedés is simán lehet 5-10e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!