Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Rágás közben fáj az 1 hónapja...

Rágás közben fáj az 1 hónapja betömött fogam. Normális? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Tömés után kb 1-1,5 héttel kezdett el fájni. A legkisebb nyomásra is fáj, tehát nem tudom rágásra használni. Eleinte hidegre is érzékeny volt, de most már sokkal kevésbé. A fogorvos a tömésből leszedett egy kicsit, hátha a magassága miatt fájt, és azt mondta, hogy kerüljem a hideg italokat, mert ronthatnak az állapotán és akkor gyökérkezelésre is szükség lehet. Észrevettem, hogy a tömés alatt van egy szürkés csík, ami gondolom elszuvasodott rész lehet, viszont nem tudom, hogy az tömés után jelent-e meg, vagy már úgy lett betömve.
2013. ápr. 4. 18:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem ölték ki belőle az ideget, az lesz a gond! A gyökérkezelés nagyjából annyi, hogy lefúr mélyre és kikaparja az ideget. Borzasztóan fáj, de csak pár percig, ami szerintem csekély ár a fájdalommentes rágásért. A másik opció a húzás, de azt nem fogja ajánlani, szóval neked kell kérned, de ennyire elvetemült csak nem vagy.
2013. ápr. 4. 18:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Szóval a fogam egészségére nem jelent veszélyt?
2013. ápr. 4. 20:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem alapól úgy lett betömve. Menj vissza azért minél hamarabb az orvoshoz! Nekem is volt már gyökérkezelésem, semmit sem éreztem, nem volt fájdalom.
2013. ápr. 4. 20:25
 4/4 Miss Monneypenny ***** válasza:
Csak harapásra érzékeny a fogad? Ez nem feltétlenül indokolja a gyökérkezelést, valószínű, mély a tömésed, és irritálja az ideget, az is lehet, hogy a nagy kiterjedése miatt a ráharapáskor egy picit megnyomódik a tömés maga, amire a fog érzékenyen reagál, ez idővel (lassan) elmúlik. Ha elviselhetetlenül rossz, akkor jöhet a gyökérkezelés, húzásban pedig semmiképp se gondolkozz!
2013. ápr. 5. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!