Fáj a fogszabályzó felrakása? Meddig kell hordani?
ha állandót kapsz, azt nem tudod egyedül levenni, feltenni, tehát azt mindig hordod
az éjszakai könnyen felpattintható, de nem tudsz benne beszélni, nem lehet vele enni, én azt csináltam, hogy amikor hazaértem a suliból, akkor beraktam, mert azt szerettem volna, hogy minél előbb szépek legyenek a fogaim. Nem kellemes, amikor felrakják, meg az sem, amikor igazításra mész, nekem a fejem fájt utána 2 napig. Hogy meddig kell hordani az a problémádtól függ, előre nem lehet megmondani.
Ha az összes tejfogad kiesett már, akkor állandót is kaphatsz(ha nem akkor levehetőt), ami viszont sokkal drágább mint a levehető(levehető: 17.-23.000,- a nappali:70.-100.000,-, attól függ, hogy hány éves vagy és hogy hol csináltatod), de hamarabb "helyreállítja" a fogsorodat. Az éjszakai is hasznos, csak türelmesen, és sokat kell hordani.
Felrakás: az éjszakainál csak kipróbálják, hogy illik-e a fogamhoz, meg még igazítanak rajta, meg időpontot kell kérni a 2.kontrollra.kb.:10-20 perc(de ez persze nem mindenkinél így van)az éjszakainál 2 hetente kell húzni, nem annyira fáj, ki lehet bírni.
A nappalinál több, mert azt fel kell ragasztani, azért kicsit fájdalmas amikor húzza a fogadat, de ki lehet bírni.(minden kontrollnál húz egyet a fogszabályzón, és egyre jobban fáj, de a fogad viszont igazodik az ívvel.Meg még lehet választani színes gumit, mondjuk ez nem minden fogorvosnál van így.
Az éjszakait, ha nagyon akarod akkor viselheted suliban(láttam már olyat aki az iskolában is hordta), csak ha eszel le kell venni, meg sejpítve beszélsz benne, de ha sokat gyakorolsz, akkor menni fognak a nehezebb betűk is pl.én a "t", -"ty", -"gy", "c", -"cs" betűket nem tudtam kimondani éjszakai fogszabályzóval, de sokat gyakoroltam, és már kitudom mondani.:D
Az első 3-4-5 éjszaka megszokod. és aztán már észre se veszed, hogy van valami a szádba...
A nappalit kb.1,5 évig kell hordani, viszont ha eltelik 1 év és kb. 3 hónap akkor gumit kell rakni a fogaidra, a harapás miatt(hogy egyenletes legyen a harapásod).
Az éjszakai fogszabályzó mindenkinél más, attól függ, hogy hordod-e rendesen ez kb. 2-3 év, de lehet több is ha nem hordod pl.4 év.Az éjszakainál lehet választani színt, vagy matricát rá. Az éjszakaiba inkább ne egyél semmit, főleg rágót ne, ha eszel vedd le(én nem próbáltam, de szerintem beleragad)! Az állandónál először szokd meg, csak aztán próbálj meg rágózni (nekem volt már olyan, hogy beleragadt, és egy csomót küszködtem vele hogy lejöjjön a fogszabályzóról)Szóval az éjszakainál arra kell figyelni, hogy mindig vedd le ha eszel, az állandónál meg a rágózás, meg hogy ne harapj bele kemény cuccba, és a legfontosabb a karamella(az nagyon beletud ragadni).
Sok sikert és türelmet kívánok:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!