Tudnátok olyan kalcium, és D-vitamin tablettát ajánlani, ami segít visszaépíteni a fogakba az elveszett ásványi anyagokat? Van több is, de nem tudom melyik a jó.
Igen a fluor-os fogkrémmel már próbálkozom.van kalciumos is ?? Ezt nem is tudtam... Megkérdezhetem melyik az?
de azért arra gondoltam,hogy vmilyen tabletta még inkább segítene belülről.Szerinted?
köszi a választ!
Úh ... értem .
Köszi szépen ,akkor majd azokat is kipróbálom! :)
Nekem azt mondták, hogy csak a természetes eredetű kalcium tud beépülni, a szintetikus eredetű csak doppingszer, hosszútávon többet árt mint használ.
Ezeket ajánlották:
Drágák eléggé.. de legalább hatnak.
Javasolták, hogy inkább akkor kezdjem szedni ha már napfény van, mert sokkal több tud beépülni a csontokba a D-vitamintól. Egész nyáron szedni lehet.
Vettem már szintetikus Cal+Mg-t is (scitec), meg bérest. Sajnos tényleg doppingszerek, mert ha nem veszem be iszonyatosan fájnak a fogaim. Szóval tényleg nem épülnek be.
D vitaminnak ezt ajánlották:(amíg nincs napfény)
Természetes cal forrás még a kemény sajtok(600-800 mg/ 10 dkg)
a mák (900 mg/10 dkg)
szezámmag olaj, tökmag olaj..
A kiforralt tojáshéjról is olvasni jót-vegyeset, ki tudja hogy kinek van igaza, én azért kipróbálom, ha nem hat, akkor majd nyáron bio-cucc lesz.
(meg a sajt, mák, dió, tökmag, szezámmag..:)
Jó böngészést!:)
Köszönöm,nagyon aranyos vagy!! :)
Utána nézek ezeknek!
Szió!
Sajtot eszek néhány napja és nem fájnak annyira a fogaim.
Meg szezámmagot is, de állítólag ebből jobb az olaj, több vitamin van benne.
A tablettákkal, meg ilyen tápl.kiegészítőkkel csak az a baj, hogy ha csak egy fajta vitamint viszel be nagyobb dózisban(pótlásképp), az attól még nem biztos hogy hatni fog, mert ahhoz hogy beépüljön több vitamin együttes bejuttatására van szükség, hogy a szervezet ne máshonnan vonja el a feldolgozásához szükséges vitaminokat és enzimeket.
Magyarul többet érsz pl. c-vitamin terén napi 10-dkg savanyú káposztával, vagy paprikával, céklával, fekete retekkel, mint egy 500 mg-os c-vitamin tablettával mert a tabletta ált. csak aszkorbinsavat tartalmaz, a c-vitamin felszívódásához szükséges egyéb vitaminokat nem, viszont a gyümik, zöldségek igen.
A kalciummal is így van. Kell a beépüléséhez magnézium, d-vitamin, ahhoz k2 vitamin...
Fogkrémekben nekem az elmex-t javasolták, lukak és szuvasodás ellen, fogerősítőnek.
Természetesen attól is függ hogy milyen fogproblémád van ami miatt plusz kalcium kellene.
A cigi sok kalciumot von el a csontokból, a kávé is, ezekre figyelj.
Szia!
Köszi,igen ez tényleg így lehet,ahogy írtad.
Nekem a fogaim zománca kopik,vagy vékonyodik el ,nem is tudom,hogy mondjam....:/
de mintha egyre jobban ,és emiatt eléggé elvagyok keseredve.:( Használok én is Elmex-et ,a géljét, hallottam,hogy jó erre,de eddig nem igazán használ.:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!