Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Törik a fogam, mint a ropi,...

Törik a fogam, mint a ropi, állítólag kalcium nem kötődik le, igaz ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kíváncsi vagyok, jár-e valaki hasonló cipőben, mint én. Miután a tejfogaim helyébe a maradandó fogaim léptek, folyamatos kínlódásban élek, de már elegem van. 29 éves srác vagyok, és szó szerint porlik a fogam.

Egészséges vagyok, sportos életmódot is folytatok, legalább 15 éve már teljesen egészségesen táplálkozom. Előtte sem ettem a zsírban tocsogó ételeket, gyerekként is anyám mindig figyelt a helyes táplálkozásra. Nem járok sem Mekibe, sem gyorsétterembe. Nem iszom, nem dohányzom, nem kávézom soha. Nagyon sok gyümölcsöt, húst, zöldséget eszek. Cukrot nem eszek semmivel, amit lehet mézzel fogyasztok. A testemen meglátszik az egészséges életmód és a sport, viszont a fogaimon nem.

Hiába járok fogorvoshoz, szinte nincs értelme. Szuvasodást észreveszek a fogaimon elmegyek orvoshoz, tömést megcsinálja és bírja kb 3-4 hétig, aztán kiesik, és lassan porlik a fogam fél mm-es darabokban.. kb. 14 ép fogam van, hálát adok az égnek, hogy a "kirakat" még épp szalonképes! Egy magánklinikán megállapították, hogy a kalcium nem köt le a fogaimban, azért foltos, és porlik. Le akarták csiszolni az egészet és komplett koronát akartak tenni, viszont ebbe nem mentem bele, mert továbbgondoltam ha esetleg a korona alatt is törik, az igen gyorsan le fog válni, és ilyenre nincs szükségem.

Hallott már valaki ilyenről, hogy a fogban nem kötődik le a kalcium? vagy más is kínlódik esetleg hasonló problémával?

A laborjaim kiváló eredményt mutatnak.

Nem tudom mi tévő legyek :/

2012. szept. 7. 23:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is pont ma tört le egy (ismét). Tényleg a kalciumhiány a hibás! 29 éves korban viszont én úgy tudom már nem is épül be a szervezetbe. Ámbár én olyat szedtem, hogy "Forever Kalcium" --erre azt mondták kivétel. A másik,amit javasolni tudnék az a Porcerő tabletta.Jah, s ha bírod igyál sok tejet!

Sajna mást nem tudsz tenni, az én hátsó fogaimban már csavar van,hogy tartsa a tömést..

2012. szept. 8. 00:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Esetleg pajzsmirigyhormon probléma? (kalcitonin alultermelődés, vagy parathormon túltermelődés). D-vitamin hiány? Kérdezz meg több orvost is szerintem.
2012. szept. 8. 01:39
 3/8 anonim válasza:
Nekem is porlik és szó szerint letörik a fogam mikor úgy gondolja. Elől még nekem is minden rendben van, de hátul már nem annyira. Én nem szedek kalciumot, inkább pótoltatom a fogam, tudom hogy sokba kerül, de az már nem fog se letörni se porlani, se fájni soha és mindig szép fehér marad. Hiába megyek a fogorvoshoz, betömi aztán eltelik pár hét és kiesik a tömés. Meg rossz hogy eszek és nem tudhatom mikor gondolja meg a fogam magát és szépen ketté törik. És azt már alig tudják kiszedni. :(
2012. szept. 8. 08:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem erdemes lenne endokrinologus velemenyet kikerni, mert ez nem csak a fogakra vannegativ hatassal.
2012. szept. 8. 08:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem erdemes lenne endokrinologus velemenyet kikerni, mert ez nem csak a fogakra vann egativ hatassal.
2012. szept. 8. 08:36
 6/8 anonim ***** válasza:

D vitamin hiany esetén a kalcium nem épül be a csontokba / fogakba .

Napozás min 15 perc,D vitamin kalcium, magnézium szedése. Elmex, regenerate advance fogkrém felváltva használva.

2019. dec. 5. 22:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Minimum 5 percig bentartva.

Ettől javulnia kell!

Puha fogkefe használata.

Ne mosd a fogad egész nap, ne dörzsöld túl!

2019. dec. 5. 22:38
 8/8 anonim ***** válasza:
2019. dec. 5. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!