Törik a fogam, mint a ropi, állítólag kalcium nem kötődik le, igaz ez?
Sziasztok.
Kíváncsi vagyok, jár-e valaki hasonló cipőben, mint én. Miután a tejfogaim helyébe a maradandó fogaim léptek, folyamatos kínlódásban élek, de már elegem van. 29 éves srác vagyok, és szó szerint porlik a fogam.
Egészséges vagyok, sportos életmódot is folytatok, legalább 15 éve már teljesen egészségesen táplálkozom. Előtte sem ettem a zsírban tocsogó ételeket, gyerekként is anyám mindig figyelt a helyes táplálkozásra. Nem járok sem Mekibe, sem gyorsétterembe. Nem iszom, nem dohányzom, nem kávézom soha. Nagyon sok gyümölcsöt, húst, zöldséget eszek. Cukrot nem eszek semmivel, amit lehet mézzel fogyasztok. A testemen meglátszik az egészséges életmód és a sport, viszont a fogaimon nem.
Hiába járok fogorvoshoz, szinte nincs értelme. Szuvasodást észreveszek a fogaimon elmegyek orvoshoz, tömést megcsinálja és bírja kb 3-4 hétig, aztán kiesik, és lassan porlik a fogam fél mm-es darabokban.. kb. 14 ép fogam van, hálát adok az égnek, hogy a "kirakat" még épp szalonképes! Egy magánklinikán megállapították, hogy a kalcium nem köt le a fogaimban, azért foltos, és porlik. Le akarták csiszolni az egészet és komplett koronát akartak tenni, viszont ebbe nem mentem bele, mert továbbgondoltam ha esetleg a korona alatt is törik, az igen gyorsan le fog válni, és ilyenre nincs szükségem.
Hallott már valaki ilyenről, hogy a fogban nem kötődik le a kalcium? vagy más is kínlódik esetleg hasonló problémával?
A laborjaim kiváló eredményt mutatnak.
Nem tudom mi tévő legyek :/
Szia!
Nekem is pont ma tört le egy (ismét). Tényleg a kalciumhiány a hibás! 29 éves korban viszont én úgy tudom már nem is épül be a szervezetbe. Ámbár én olyat szedtem, hogy "Forever Kalcium" --erre azt mondták kivétel. A másik,amit javasolni tudnék az a Porcerő tabletta.Jah, s ha bírod igyál sok tejet!
Sajna mást nem tudsz tenni, az én hátsó fogaimban már csavar van,hogy tartsa a tömést..
D vitamin hiany esetén a kalcium nem épül be a csontokba / fogakba .
Napozás min 15 perc,D vitamin kalcium, magnézium szedése. Elmex, regenerate advance fogkrém felváltva használva.
Minimum 5 percig bentartva.
Ettől javulnia kell!
Puha fogkefe használata.
Ne mosd a fogad egész nap, ne dörzsöld túl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!