Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tényleg ki kell húzni ezt a 2...

Tényleg ki kell húzni ezt a 2 fogat? (képpel)

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Ezek a képek a bal alsó fogsorról vannak. Tudok róla mutatni röntgent, meg lenyomatról is fotót (mert a fogszabim miatt az is van). Szóval ott a sarokban látunk egy elfekvő csak félig kinőtt bölcsességfogat, meg mellette egy rágófogat, ami még 2011 nyarán földimogyorózás közben került a jelenlegi állapotában. Megjegyzem, én szinte mindig csak baloldalt rágok és ez a "1/4-ede hiányzik fog" se fáj, csak minden étkezés után meg kell mosnom, mert könnyen beleragad minden maradék. Mostanában kezdtem fogorvoshoz járni, betömetni a lyukakat, de az orvos csak messziről ránézett és mondja bal alsó 7-8-ast húzni kell. Na azt már nem. :D A 8-as is szuvas, de csak a közepén fekete és azt se fáj.

Szerintetek van rá esély h be lehet tömetni, gyökérkezeléssel vagy más lehetőséggel, húzás nélkül? Nekem mind a 32 fogamra szükség van. o.O

2013. márc. 29. 18:40
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Nem a fogszabályzó miatt érdeklődök itt a töméssel kapcsolatban, mert csak felülre kellett fogszabályzó."

Tudom, hogy sok orvos nem egyszerre rakja fel, én pl. 1 évvel később kaptam meg az alsót, de a kérdező ezen mondatából egyértelműen lejön, hogy nem is terveznek/terveztek alulra is fogszabit.

Na mindegy, nekem nincs kedvem tovább a semmiért papolni, befejeztem a dolgot. :))

2013. márc. 31. 22:00
 22/26 anonim ***** válasza:

De basszus, ne írjátok már, hogy a nyolcast ki kell húzni, könyörgöm, mert mindjárt elbőgöm magam!!!!

Attól, mert normál esetben az ilyen helyzetben lévő nyolcasokat ki szokták húzni, még nem jelenti azt, hogy minden esetben húzni kell. Ez most egy olyan eset, ahol pont, hogy meg kellene menteni, mivel a hetes nem menthető. :D

2013. márc. 31. 22:02
 23/26 anonim ***** válasza:
A 8as is szuvas neki! Okos vagy utolsó, a bölcsesség fog hamar tönkre megy meg begyullad nincs olyan funkciója mint a többinek. Lehet itt veszekedni, majd a fogorvosa elmondja neki mi a teendő ő meg eldönti. A 7est sem lesz egyszerű kihúzni mert ránőtt a 8as törni fog vele akármilyen jó a doki. Kérdező ha döntésre jutottál írd meg mert kíváncsi vagyok h.alakul.
2013. ápr. 2. 09:44
 24/26 anonim válasza:

Na, végülis mi lett a fogaiddal??????????

??????

2013. ápr. 26. 21:35
 25/26 A kérdező kommentje:

Hát úgy 3 hete voltam utoljára fogorvosnál, volt még alul másik oldalon egy alászuvasodott, régi amalgámtól beszürkült fog, azt tömettem fehérre újra; szóval azt mondta, h a 7-est ki kellene húzni és a 8-as behúzni a helyére. Úgy h most hagyom a további kezelést, mert amíg nem fáj semmi, addig nem is bolygatom a fogaimat, 20 éve voltam utoljára orvosnál, azóta 3 lyukas fogam keletkezett, ezeket megcsináltattam, és fogorvosból ennyi elég is volt időre. :)

Kiderült a 8-as nem lyukas, annak ellenére h jó fekete, csak barázdaelszíneződés.

Úgy h most már csak a fogszabályzós orvost kell látogatnom, havi 4000 Ft nem pénz, és noha csak március közepe óta van meg a készülékem, már sokat alakított, a fogaim vagy 1 mm-t hátrébb mentek és a rés is összébb ment, ha csak hozzá nézem a gipszmintához képest, meg ha mosolygok, nem villan ki a "lófogam" az alsó számszélére, szóval tök jó! :)

2013. ápr. 27. 18:25
 26/26 anonim ***** válasza:
Kedves 28-as, köszönöm a dicséretet, mindig jólesik.
2013. ápr. 27. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!