Tényleg ki kell húzni ezt a 2 fogat? (képpel)
Ezek a képek a bal alsó fogsorról vannak. Tudok róla mutatni röntgent, meg lenyomatról is fotót (mert a fogszabim miatt az is van). Szóval ott a sarokban látunk egy elfekvő csak félig kinőtt bölcsességfogat, meg mellette egy rágófogat, ami még 2011 nyarán földimogyorózás közben került a jelenlegi állapotában. Megjegyzem, én szinte mindig csak baloldalt rágok és ez a "1/4-ede hiányzik fog" se fáj, csak minden étkezés után meg kell mosnom, mert könnyen beleragad minden maradék. Mostanában kezdtem fogorvoshoz járni, betömetni a lyukakat, de az orvos csak messziről ránézett és mondja bal alsó 7-8-ast húzni kell. Na azt már nem. :D A 8-as is szuvas, de csak a közepén fekete és azt se fáj.
Szerintetek van rá esély h be lehet tömetni, gyökérkezeléssel vagy más lehetőséggel, húzás nélkül? Nekem mind a 32 fogamra szükség van. o.O
Ahány válaszoló, annyiféle vélemény, de köszönöm a kommenteket. :)
Nem a fogszabályzó miatt érdeklődök itt a töméssel kapcsolatban, mert csak felülre kellett fogszabályzó. Csak rendbe akarom hozni az alsó szekciót is. A 8-as sztem mindenféleképpen tömhető (ja és már 10-12 éve így áll, tehát már nem nő tovább), nem fáj, szerintem annyira nem vészesen szuvas se, de a felszínén a mélyedésben feketés, röntgen felvételen mennyire tűnik mélyen szuvasnak? A 7-essel legfeljebb meg majd addig járom a fogorvosokat, amíg valaki bátor el nem vállalja, h kicsit rendbe tegye. Kihúzni nyilván egyszerűbb meg olcsóbb is, de nem akarok fogatlan lenni, úgy h az ár nem számít.
Az utolsónak igaza van,az ilyet ki szokták szedni,de ha nem áll rendellenesen,akkor magándokik elszórakoznak bölcsifog tömögetéssel is,sztk-ba aligha.Nekem a két alsó tömve van,de normálisan állnak,íme:
A 7-est valószínűleg ki kell húzni (elég nagy az esély rá). De biztosat csak a fogorvos tud mondani, amikor már kitisztította, eltávolította a szuvas részeket, és látja, hogy mennyivel az íny alatt vannak a szélek.
A 8-ast meg lehet menteni esetleg, és fogszabival behúzni a 7-es helyére, de ezt is szintén a fogszabályozós doki tudja megmondani, hogy érdemes-e próbálkozni vele.
Üdv, egy fogászati asszisztens.
Hú, csak felül van fogszabid? Az nagyon gáz, elvenném a dokid szakvizsgáját, de esetleg még a diplomáját is.
Bocsi, a nyers stílusért, de tényleg gáz.
Meg az is, hogy felrakta úgy, hogy alul itt van ez a hetes fogad, meg a nyolcas is szuvas.
A hetes fogaddal mehetsz akárhova, röntgenen látszik, hogy az egyik gyökere is rendesen el van szuvasodva, íny alá is van törve, nem lehet sajnos megmenteni.
A nyolcast kellene behúzni a hetes helyére, de ehhez meg egy jó, tapasztalt fogszabis doki kell és nem olyan, aki csak a felső fogsort szabályozza.
Tényleg bocsi a nyers stílusért, de most nincs türelmem kertelni.
Utolsó! Szokták azt csinálni, hogy felrakják a felsőt, az alsòt pedig csak pár héttel később. Ez nem hanyagság. Nekem is így csinálták, és nagyon sok ismerősömnek( még a szakmai körökben legelismertebb fogazabis is így szokta). Gondolom te nem értesz hozzá...
Üdv, a fogászati asszisztens
Jajj, nem kell itt idegeskedni a fogszabi miatt, csak kivehetős van. :)) Akkor már a nem túl szép agyaramról is teszek fel képet, mondtam orvosnak h nekem nem kell "fogpaszta-mosoly", engem nem zavar a rés, csak az zavar h 1 cm-re előrébb áll mint kéne és egy kicsit zurücköltessük már hátrébb azt az első kettőt. Hát ezért került a fogszabi 25ezerbe és nem 3-400ezerbe.
Amúgy az a jó, h fogszabályozás szempontjából ez nem olyan vészes eset, és állítólag 1 év alatt hátrébb húzható. (Gondolom a rés is kicsit összébb fog menni.)
Én 33 vagyok, nekem azt mondta azért ajánlja a kivehetőt, mert gyorsabban helyre teszi, míg a ragasztott lassabban dolgozik és sokkal drágább is.
Mondjuk én a kivehetőt is majdnem egész nap hordom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!