Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tényleg ki kell húzni ezt a 2...

Tényleg ki kell húzni ezt a 2 fogat? (képpel)

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Ezek a képek a bal alsó fogsorról vannak. Tudok róla mutatni röntgent, meg lenyomatról is fotót (mert a fogszabim miatt az is van). Szóval ott a sarokban látunk egy elfekvő csak félig kinőtt bölcsességfogat, meg mellette egy rágófogat, ami még 2011 nyarán földimogyorózás közben került a jelenlegi állapotában. Megjegyzem, én szinte mindig csak baloldalt rágok és ez a "1/4-ede hiányzik fog" se fáj, csak minden étkezés után meg kell mosnom, mert könnyen beleragad minden maradék. Mostanában kezdtem fogorvoshoz járni, betömetni a lyukakat, de az orvos csak messziről ránézett és mondja bal alsó 7-8-ast húzni kell. Na azt már nem. :D A 8-as is szuvas, de csak a közepén fekete és azt se fáj.

Szerintetek van rá esély h be lehet tömetni, gyökérkezeléssel vagy más lehetőséggel, húzás nélkül? Nekem mind a 32 fogamra szükség van. o.O

2013. márc. 29. 18:40
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Ahány válaszoló, annyiféle vélemény, de köszönöm a kommenteket. :)

Nem a fogszabályzó miatt érdeklődök itt a töméssel kapcsolatban, mert csak felülre kellett fogszabályzó. Csak rendbe akarom hozni az alsó szekciót is. A 8-as sztem mindenféleképpen tömhető (ja és már 10-12 éve így áll, tehát már nem nő tovább), nem fáj, szerintem annyira nem vészesen szuvas se, de a felszínén a mélyedésben feketés, röntgen felvételen mennyire tűnik mélyen szuvasnak? A 7-essel legfeljebb meg majd addig járom a fogorvosokat, amíg valaki bátor el nem vállalja, h kicsit rendbe tegye. Kihúzni nyilván egyszerűbb meg olcsóbb is, de nem akarok fogatlan lenni, úgy h az ár nem számít.

2013. márc. 30. 10:09
 12/26 anonim ***** válasza:

Az utolsónak igaza van,az ilyet ki szokták szedni,de ha nem áll rendellenesen,akkor magándokik elszórakoznak bölcsifog tömögetéssel is,sztk-ba aligha.Nekem a két alsó tömve van,de normálisan állnak,íme:

[link]

2013. márc. 30. 10:15
 13/26 anonim válasza:

A 7-est valószínűleg ki kell húzni (elég nagy az esély rá). De biztosat csak a fogorvos tud mondani, amikor már kitisztította, eltávolította a szuvas részeket, és látja, hogy mennyivel az íny alatt vannak a szélek.

A 8-ast meg lehet menteni esetleg, és fogszabival behúzni a 7-es helyére, de ezt is szintén a fogszabályozós doki tudja megmondani, hogy érdemes-e próbálkozni vele.

Üdv, egy fogászati asszisztens.

2013. márc. 30. 13:58
 14/26 anonim ***** válasza:

Hú, csak felül van fogszabid? Az nagyon gáz, elvenném a dokid szakvizsgáját, de esetleg még a diplomáját is.

Bocsi, a nyers stílusért, de tényleg gáz.

Meg az is, hogy felrakta úgy, hogy alul itt van ez a hetes fogad, meg a nyolcas is szuvas.

A hetes fogaddal mehetsz akárhova, röntgenen látszik, hogy az egyik gyökere is rendesen el van szuvasodva, íny alá is van törve, nem lehet sajnos megmenteni.

A nyolcast kellene behúzni a hetes helyére, de ehhez meg egy jó, tapasztalt fogszabis doki kell és nem olyan, aki csak a felső fogsort szabályozza.

Tényleg bocsi a nyers stílusért, de most nincs türelmem kertelni.

2013. márc. 30. 21:28
 15/26 anonim válasza:

Utolsó! Szokták azt csinálni, hogy felrakják a felsőt, az alsòt pedig csak pár héttel később. Ez nem hanyagság. Nekem is így csinálták, és nagyon sok ismerősömnek( még a szakmai körökben legelismertebb fogazabis is így szokta). Gondolom te nem értesz hozzá...

Üdv, a fogászati asszisztens

2013. márc. 31. 07:55
 16/26 A kérdező kommentje:

Jajj, nem kell itt idegeskedni a fogszabi miatt, csak kivehetős van. :)) Akkor már a nem túl szép agyaramról is teszek fel képet, mondtam orvosnak h nekem nem kell "fogpaszta-mosoly", engem nem zavar a rés, csak az zavar h 1 cm-re előrébb áll mint kéne és egy kicsit zurücköltessük már hátrébb azt az első kettőt. Hát ezért került a fogszabi 25ezerbe és nem 3-400ezerbe.

[link]

[link]

Amúgy az a jó, h fogszabályozás szempontjából ez nem olyan vészes eset, és állítólag 1 év alatt hátrébb húzható. (Gondolom a rés is kicsit összébb fog menni.)

2013. márc. 31. 08:36
 17/26 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Én 30 és 1 éve van állandó,nem volt ekkora az eltérés,de még mindíg csak nagyjából jó az eredmény,szeretném ha a nagymetszők egy kicsit még hátrébb mennének.Ekkora rést kivehető tutira nem tud korrigálni,ehhez kb. 1.5-2 év állandó kéne.
2013. márc. 31. 10:37
 18/26 A kérdező kommentje:

Én 33 vagyok, nekem azt mondta azért ajánlja a kivehetőt, mert gyorsabban helyre teszi, míg a ragasztott lassabban dolgozik és sokkal drágább is.

Mondjuk én a kivehetőt is majdnem egész nap hordom.

2013. márc. 31. 11:29
 19/26 anonim ***** válasza:
Én már írtam ide én vagyok az "átok fog" de bocsi nekem a kivehetős nem sokat ért meg el is tört, de a bölcsesség fogam az totál úgy állt mint neked nekem szájsebészeten kicibálták tört vele a 7es is. Szóval gáz ez a helyzet.
2013. márc. 31. 12:18
 20/26 anonim ***** válasza:
Én még nem halottam olyan kivehetőről,ami gyorsabban dolgozik a ragasztottnál,nekem régen a már állandóval beszabályzottat se tudta a helyén tartani,azért van újra. A retainer is ragasztott lesz,mondjuk sajna több lesz az is,mint 25 rongy.Az alsó 7-8-at meg ki kéne húzatni és a hetest egy implantátummal pótolni.
2013. márc. 31. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!