Hogyan szüntethetem meg az iny vérzését?
Figyelt kérdés
Ötven éves vagyok, a fogaim mozognak, még éjszaka is vérzik az inyem. Reggelente kellemetlen aludtvérszagú a leheletem, sokszor még az ajkaimra is rászárad a vér. Tehetek valamit?2013. márc. 19. 05:24
1/6 anonim válasza:
Parodontologushoz lehetne menni, de sokba kerül. Illetve ha mozognak már akkor lehet, hogy ők sem tudnak mit tenni és a kihúzást javasolják. Gálos Dóra jofog.hu doktornőjét tudnám javasolni Budapesten. Sajnos műtétek nélkül ez már nem hozható helyre, fogágybeteg lehetsz.
2/6 anonim válasza:
Google > parodontózis gyógyszere
3/6 anonim válasza:
Sajnos az első hozzászólónak igaza van.Sajnos a fogíny elsorvadása vezet a fogak mozgásához. Ilyenkor már késő és a mozgó fogakat ki kell húzni,ha nem, magától kipotyog majd. Minden esetre kezelni kell, menj el fogorvoshoz!
4/6 anonim válasza:
Menj el a fogorvoshoz és ő kikezeli a gyulladást, illetve beutal parodontológiára, ha szükséges.
5/6 anonim válasza:
Ha már mozognak, és ennyire erős a vérzés, mindenképpen szakorvosnak kell megmutatni.
Ezen kívül? Vannak kifejezetten ínyproblémákra szánt fogkrémek. A helyes fogmosási technika is fontos (Ne túl erősen, megfelelő szögben tartva, az ínyeket is finoman masszírozva.)
Emellett egy általános kivizsgálás sem ártana, minimum egy labor, mert más betegség is állhat a háttérben.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2013. márc. 24. 15:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!