Ha a magándoki az sztk-ba hív be kezelésre, ugyanannyit fizessünk?
Miket ki nem nézel az emberekből?! :) Igen, tévedtél! Semmi közöm a kérdezőhöz! :)
Nem értem a vitát, mert mindketten ugyanazt a vonalat képviseljük. Én sem fizetnék azért, mert SZTK-ban kezel tovább! Ebben az esetben NEM IS SZOKTAM mint azt írtam feljebb is.
Mindazonáltal nem hiszem, hogy bármi előnye származna abból, hogy nekem a TB-n keresztül irja fel a gyógyszert. Ha jól tudom a különbözetet nem ő kapja, de mégcsak nem is a patikus…a gyógyszergyárak/forgalmazók zsebelik be azt a pénzt. De javítsd ki ha tévedek.
"Mindazonáltal nem hiszem, hogy bármi előnye származna abból, hogy nekem a TB-n keresztül irja fel a gyógyszert."
Ez így van. Én úgy értettem, hogy pl TB támogatással írja fel a gyógyszert, és közben felszámít X ft magán-kezelési díjat. Vagyis amit én megspórolok a patikában, azt odaadom a dokinak kezelési díjként. Így értem, hogy a patika helyett ő teszi zsebre a pénzt. :)
Magándoki is írhat fel gyógyszert oep támogatásra,ahhoz nem kell feltétlenül sztk-ba menni,az már más kérdés,hogy pár helyen azért is elkérnek 1-2 ezer Ft-ot.
Ezt a fogászati műtét az sztk-ban dolgot meg nem értem.Ha a kezelés oep finanszírozott,akkor nem is kérhet érte pénzt az sztk-ban mert az "maszekolás" lenne.Mért nem a magánrendelőjében csinálja a dolgot?Ja és persze,ha fizetős kezelésről van szó,akkor számlát is kell róla adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!