Mikor kezd kinőni a bölcsességfog? Muszáj kihúzni?
15 éves vagyok, és mintha kezdene valami kibújni, lehet, hogy csak rosszul látom nemtudom.. Viszont nem fáj.
Nekem rettenetes fogorvos iszonyom van. Egyszer nagypon fájt a fogam, elmentem orvoshoz, beültem a székbe, és akkora sokkot kaptam vagy nem is tudom mit, hogy elkezdtem bőgni és hazarohantam. Tudom, ez elég gáz, de valamiért nagyon félek.
A bölcsességfogat muszáj kihúzni? Nem maradhat ott? És mikor kezd kinőni, hány éves korban? És tényleg annyira nagyon fáj, vagy van esély arra, hogy esetleg nem fog annyira fájni?
Nem hiszem hogy bölcsesség fogad nő,az inkább 18-20 éves korba szokott kinőni.
De ha majd kinő akkor ápold alaposan,azért törnek le meg van velük annyi probléma mert nehéz tisztítani alaposan ott hátul nehezen elérhető helyen.
Nekem 4-ből már csak kettő van meg mindkettő íny alatt azokkal még várok,elég brutális ahogy kiszedik azokat meg a gyógyulási idő..
Tehát ha szerencséd lesz és egyenes kinő és egészséges marad nem kell kiszedetni.
De ha ferde,vagy fekszik íny alatt és tolni fogja a többi fogat,vagy elromlik és törik le akkor ki kell húzatni.
Ha nő fáj,de kibírható nekem fel se tünt igazából,csak röntgenen,meg annyi hogy nekem mindkettő felül letört na az piszkosul fájt de 2 mp alatt kikapta a doki semmit nem éreztem és utána se fájt:)
Köszi!
Letört? Hogy tört le?
Magától tört sajnos folyamatosan. Ha már hozzáértem az ujjammal már a kezembe maradt a vége folyamatosan,pedig volt hogy újraépült,de akkor újra letört..
Aztán hatalmas fogfájdalmaim lettek heteken keresztül,nem is tudtam hogy a bölcsességfogam az, úgyhogy meg is szabadultam tőle.
Másik oldalt meg szintén tört le a vége folyamatosan hiába nem fájt,meg az először ép is volt nem úgy mint a másik csak később töredezett,de inkább azt is kiszedettem múlt hónapban.
Alsókra amik íny alatt vannak sajnos arra nincs elég bátorságom,de majd idővel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!