Egy fogszabályzó mennyibe kerül egy 12 éves gyereknek?
Szóóóóval már pár éve mindig felírják a fogszabályzót és tényleg elég sz*arul állnak a fogaim. Szeretnék fogszabályzót de anyu szerint 100.000 - 120.000 és hogy ő anyit nem fog érte fizetni "majd beállnak maguktól"(és ez igaz ? xd)
Remélem tudtok segíteni
"Körülbelül annyi, mivel nem csak a fogszabályzót kell kifizetni, hanem 4-6 hetente a meghúzását, vizsgálatot is."
esetleg ha magánrendelésre jársz.
nekem kb 4 éve 60 ezer körül volt, de a bátyámnak olcsóbb volt, azt mondták nekem speciálisabb. és nagyon jó helyre jártam, másik helyen 4 fogamat ki akarták húzni, + 4 bölcsességfogat. itt egyet se húztak ki eddig, de ha kinőnek a bölcsességfogaim, valószínű azt ki kell... de négyet akkor is megmentettek. már 2 éve nincs fent, most éjszakai van, hogy rögzítse a fogaimat a helyén, ez nagyon kényelmes (ez 10-20 ezer körül volt).
a vizsgálatért nem kellett/kell fizetni soha, csak akkor kellene, ha valamilyen alkatrészt tönkretennék. még mindig járok 3 havonta kontrollra.
szóval válaszd ki jól a helyet!
16/L
Nekem a rögzített, fém, sztk-s 120.000Ft volt, alul és felül is van ív.
Egyáltalán nem kell fizetni a havi húzási díjat, szóval olyan 60.000/ív, SZTK-ban.
Magánnál is voltam kérdezősködni, ott a rögzített 120.000/ív, szóval kétszer annyi, mint az sztk-s, és itt még az aktiválási díjért is kér 3-5000Ft-ot.
A levehetős, éjszakai jóval olcsóbb, nekem 7 éve volt olyan 8000Ft körül.
Én az sztk-ra 2,5 évet vártam. :) Amúgy anyukádnak igaza van, lehet, hogy vissza fog állni. Szerintem még nagyon fiatal vagy, várj 2-3 évet, ha költséges nektek ez az összeg. De szerintem már most kérjetek beutalót sztk-ra körzeti orvostól, felhívjátok az sztk-s fogorvost, ő rögzíti az adataid (lehet, h majd be is kell menni, és megnéz), és azt fogja mondani, hogy majd küldik a levelet (..2év múlva...). És ha addigra beáll, akkor nem kell majd menni sztk-ba fogszabályzásra. :)
Szerintem ez egy nagyon klassz megoldás, és anyukád is megnyugodna, ha tudná, hogy még van 2 éve 120.000-et összegyűjteni. 2 év sok idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!