Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egy fogszabályzó mennyibe...

Egy fogszabályzó mennyibe kerül egy 12 éves gyereknek?

Figyelt kérdés

Szóóóóval már pár éve mindig felírják a fogszabályzót és tényleg elég sz*arul állnak a fogaim. Szeretnék fogszabályzót de anyu szerint 100.000 - 120.000 és hogy ő anyit nem fog érte fizetni "majd beállnak maguktól"(és ez igaz ? xd)

Remélem tudtok segíteni

2013. febr. 25. 19:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs annyi, inkább olyan 60-80ezer körül. Amúgy anyukád meg egyszerűen hülye, ha ilyet állít. De aztán majd a fejéhez vághatod később, hogy ennyit nem ért neki, hogy normális fogsorod legyen.
2013. febr. 25. 19:18
 2/10 anonim ***** válasza:
Körülbelül annyi, mivel nem csak a fogszabályzót kell kifizetni, hanem 4-6 hetente a meghúzását, vizsgálatot is.
2013. febr. 25. 23:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Az attól függ,hogy kieset e már az összes tejfogad, mert ha még nem akkor az éjszakai 20.000.-körül van az állandó nekem 77.-80.000Ft volt.Remélem segítettem:))
2013. febr. 26. 15:47
 4/10 anonim ***** válasza:

"Körülbelül annyi, mivel nem csak a fogszabályzót kell kifizetni, hanem 4-6 hetente a meghúzását, vizsgálatot is."

esetleg ha magánrendelésre jársz.

2013. febr. 26. 16:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Öcsémet nyáron én hordoztam sztk-be és igenis, fizettem 6 hetente a húzás árát!!!
2013. febr. 26. 16:44
 6/10 anonim ***** válasza:
sztk-ba
2013. febr. 26. 16:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 80000Ft volt az alsó-felső szabályzó.
2013. febr. 26. 18:18
 8/10 anonim ***** válasza:

nekem kb 4 éve 60 ezer körül volt, de a bátyámnak olcsóbb volt, azt mondták nekem speciálisabb. és nagyon jó helyre jártam, másik helyen 4 fogamat ki akarták húzni, + 4 bölcsességfogat. itt egyet se húztak ki eddig, de ha kinőnek a bölcsességfogaim, valószínű azt ki kell... de négyet akkor is megmentettek. már 2 éve nincs fent, most éjszakai van, hogy rögzítse a fogaimat a helyén, ez nagyon kényelmes (ez 10-20 ezer körül volt).

a vizsgálatért nem kellett/kell fizetni soha, csak akkor kellene, ha valamilyen alkatrészt tönkretennék. még mindig járok 3 havonta kontrollra.

szóval válaszd ki jól a helyet!

16/L

2013. márc. 7. 22:18
 9/10 anonim ***** válasza:
ja, 8. vagyok. alsó-felsőt kaptam
2013. márc. 7. 22:18
 10/10 anonim válasza:

Nekem a rögzített, fém, sztk-s 120.000Ft volt, alul és felül is van ív.

Egyáltalán nem kell fizetni a havi húzási díjat, szóval olyan 60.000/ív, SZTK-ban.

Magánnál is voltam kérdezősködni, ott a rögzített 120.000/ív, szóval kétszer annyi, mint az sztk-s, és itt még az aktiválási díjért is kér 3-5000Ft-ot.

A levehetős, éjszakai jóval olcsóbb, nekem 7 éve volt olyan 8000Ft körül.

Én az sztk-ra 2,5 évet vártam. :) Amúgy anyukádnak igaza van, lehet, hogy vissza fog állni. Szerintem még nagyon fiatal vagy, várj 2-3 évet, ha költséges nektek ez az összeg. De szerintem már most kérjetek beutalót sztk-ra körzeti orvostól, felhívjátok az sztk-s fogorvost, ő rögzíti az adataid (lehet, h majd be is kell menni, és megnéz), és azt fogja mondani, hogy majd küldik a levelet (..2év múlva...). És ha addigra beáll, akkor nem kell majd menni sztk-ba fogszabályzásra. :)

Szerintem ez egy nagyon klassz megoldás, és anyukád is megnyugodna, ha tudná, hogy még van 2 éve 120.000-et összegyűjteni. 2 év sok idő.

2013. ápr. 1. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!