Bölcsességfog húzás! Mik a tapasztalataitok?
ezt a szájsebészeten csinálják meg, ha kinőnek akkor húzza a fogorvos.nekem fogorvos huzta meg kilyukadt, már az is fájt akkor de 1 nap mulva már semmi...
tesómnak mind a 4et a szájsebészeten huzták, 1hétig kb feküdt, alig evett és fájdalomcsillapitót zabált egyfolytába,kvára fájt neki..dehát kinek hogy. bár első körben 2t húztak..csak ha ki sem nöttek még teljesen akkor fel kell vágni az inyt nyilván és itt nem csak a foghelynek kell majd begyógyulnia,de a googleba utána olvasol a véleményeknek,ott is ezt irják.van akinek pár napig dagadt/fáj, ha gyulladt volt sokkal tovább, de a lényeg,hogy fáj:D
Szia!
Én magánba csináltattam, nem adtam magam a TBs ellátás kezébe :D
Így 25.000 ft volt egy fogacska ( teljesen a csontban volt) DE nem fájt utána egyáltalán. Kicsit felpuffadt az arcsom, de a legnagyobb fájdalom a varratok húzódása volt 1 hét után.
Kedden húzták pénteken már elrágcsáltam egy hamburgert is.
Fontos hogy a műtétet követő 1 hétben nem szabad SEMMILYEN tejterméket enni, sem dohányozni, illetve semmi forrót enni.
Nem tudom szájsebészeten milyen az ellátás ,de a magyar egészségügyből kiindulva inkább magándoki ha van lehetőséged, mert hallottam kolléganőktől olyan szorikat akik államiban csináltatták..........2 hétig hörcsögfejjel lázasan otthon vergődött szegényke.
Szóval orvosfüggő is ,meg lehet azt úgy csinálni hogy ne fájjon utána, csak akarni kell.
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Nekem is nagyon nehéz rávenni magam, de próbálom hozzászoktatni magam a gondolathoz, mert egyre több lyuk keletkezik a fogaim között, a doki szerint pedig ez azért lehet, mert ugye torlódnak, én meg a fogkefével nem tudom rendesen kitisztítani a két fog közti helyet. :S
Nálam csontot is fűrészelnek miután felvágták az ínyt. Egy csomó ideg fut arra, ha egyet véletlenül elvágnak akár le is bénulhat az ember arra az arcfelére. Ezért akarok én is magánba menni de nincs 25 ezrem sajnos igy be kell érnem a körzetessel.
Arra számitok én is, hogy egy hónapig hörcsögként kell élni, enni inni szívószállal nagyon durva lesz... De muszáj mert nekem már centis rések is vannak köztük a fogszabályzó sem lesz egy habostorta meg olcsó mulatság amivel ezeket a kifordult fogakat visszarendezik, ha egyáltalán kivitelezhető.. :(
De jobb előbb túl lenni rajta főleg míg nem dolgozik az ember és ráér itthon felgyógyulni.
Annyit tudok még, hogy a felsőket könnyebb kihúzni mert ott nem kell csontot vágni, nem fáj annyira és gyorsabb a gyógyulás is.
Ismerősömnek az alsónál a körzetis doki elvágott egy érzőideget és soha többet nem érez fogfájdalmat.
Ami azért nagy baj mert nem biztos, hogy észreveszi ha kilyukad a foga. Sokan vagyunk akik akkor csak figyelünk fel rá, amikor már fáj.
Húú, hát ez eddig nem valami bíztató! :/
Jövő héten megyek panorámaröntgenre, aztán a dokihoz, ott kapok időpontot. Már előre félek :D:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!