Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehetséges, hogy minden...

Lehetséges, hogy minden előjel nélkül le törik a fog kb. fele?

Figyelt kérdés

Az egyik szemfogam (azt hiszem az, annyira nem értek hozzá) legalább fele letört. De semmi előjele nem volt. Szoktam nézegetni a fogaimat, de semmi elváltozás nem volt rajta, sem sötét folt, szuvasodás, fogkő, lyuk.

Jó, nem vagyok egy "kisangyal" fogápolás területén, de azért annyira nem hanyagoltam el sosem, hogy ez történt volna.

2013. jan. 25. 21:30
 1/6 A kérdező kommentje:

Most jutott eszembe, hogy mintha ősszel egy-két napig enyhén sajgott volna az a fog amiről szó van, de elmúlt.

És most se fáj, egyáltalán semmi rosszat, fájdalmat nem érzek.

2013. jan. 25. 21:32
 2/6 anonim ***** válasza:
laikusként azt mondanám hogy vitamin (kálcium) hiány az oka, de menj el fogorvoshoz ő majd többet tud mondani.
2013. jan. 25. 21:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen van olyan. Nekem egyszer volt hogy letörött a fele kb. Fogorvos azt mondta van ilyen, már régóta halott fog, s valóban nem is fájt a kezelése.

Az hogy mitől lehet ilyen viszont még mindig nemtudom.

2013. jan. 25. 21:37
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi.

Most néztem meg. valamivel kevesebb mint a fele tört le az ínyig kb. A fog színe a közepéről kifelé haladva halványabb fehér lesz. Illetve erős nyomásra enyhe fájdalom (inkább valamiféle kellemetlen érzés) van.

Aggódom miatta, mindenképp elmegyek fogorvoshoz, de most vizsgaidőszak van, február elejéig nagyon nem érek rá...

2013. jan. 25. 21:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha sajgott a fog,majd elmúlt a fájdalom,akkor elhalt a fog,vagyis gyökérkezelni kell,különben ki kell húzni,úgyhogy minnél hamarabb fogdoki.Ha letört,akkor korona is kell rá,az 20-30 körül van( az olcsóbbik).
2013. jan. 25. 22:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Mostmár letörött, nincs mimiatt aggódni... :)

Helyedben olyan fogorvoshoz mennék ahol nem amalgámot használnak. Mert az mérgez.

2013. jan. 25. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!