Mennyire hatásos a lidocain injekció?
manapság már gyakrabban használnak ultracain tartalmú érzéstelenítőket, mert kevésbé okoz allergiát, de akármelyiket is használkák, ne aggódj nem fog fájni. Viszont nyomást, feszítést fogsz érezni, ami nem annyira kellemes, de nem fájdalmas.
Amit nem lehet utána: dohányozni, alkoholt fogyasztani, tejet, tejtermékeket fogyasztani (bár ezek az uht tejek nem is igazán azok. A sebet öblögetni, szívogatni, belenyúlni nem szabad. Fogat ugyanúgy mosni kell, de a seb környékén óvatosan. Ja és ameddig hat az érzéstelenítő, enni-inni nem szabad (ez főleg alsó fog eltávolításánál fontos)
Nekem vésték már ki több bülcsességfogam is, amik rossz szögben nőttek. Semmit nem éreztem, az egyik műtét kifejezetten uncsi volt, mert csöndben (persze, csuklóig a számban voltak :)) kellett tátott szájjal ülni vagy 30 percig. Érezni semmit nem éreztem, de szoktak szólni előtte, hogy ha fáj, jelezz, akkor kapsz még egy kis érzéstelenítőt. A rángatás, nyomkodás meg inkább lélektanilag rossz, mert mindenki elképzeli, hogy hogy néz ki a dolog.
Nekem utána nem volt túl jó, többször is varrni kellett az ínyt a műtét után, na az fájt. Fel szoktak írni Cataflamot, vagy Mesulidot, valami jó fájdalomcsillapítót. Volt olyan, ami után masszív szájzáram volt napokig, de jegeltem, illetve az esti házibuliban hűtött sörökkel az arcomon mászkálva kibírható :) Azokat nem szabad enni bizonyos ideig, amiket felettem is leírtak, meg a doki is elmondja majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!