Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Eszméletlenül fáj a fogam?

Eszméletlenül fáj a fogam?

Figyelt kérdés

Sziasztok ma voltam dokinál mert fáj/fájt a bal hátsó fogam és már volt ez tömve valami gyógytöméssel és meglátta azt mondta,hogy ezt húzni kell én meg mondtam neki,hogy nem lehetne más megoldást csinált róla egy röntgent és beadott egy érzéstelenítőt kimentem és úgy mentem vissza,hogy na akkor most kihúzza,de közbe mondta,hogy megpróbálja a gyökér kezelést,de valami volt közben mert 3csatorna kell,hogy legyen a fogban és ő csak kettőt talált és így vissza tömte amíg volt a zsibbadás tök jó volt mert nem éreztem fájdalmat,de most elmúlt és iszonyatosan fáj holnap menjek vissza vagy szerintetek elmúlik ez éjszaka?

Mi lehet a fogammal a gond?

2013. jan. 14. 15:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

semmi extra, rossz a fogad, próbáljátok megmenteni

Demalgon-t ajánlom, és esetleg egy kis jegelést, bár lehet azt húzás után jobb

nem mondom, hogy el fog múlni, és hogy nem lesz rossz holnap, de utána jobb lesz, hidd el! hamar túl leszel rajta!

2013. jan. 14. 15:23
 2/12 anonim ***** válasza:
Gondolom az az egy élő idegcsatorna, amit bent hagyott, az fáj. Próbáld megmosni, és utána kendd be fogkrémmel, és hagyd rajta. Nekem kb. 10-20 perc után enyhítette a fáldalmat. (Nem tudom garantálni, de hátha neked is használ. Sensodyne Rapid fogkrém a legjobb erre.)
2013. jan. 14. 15:25
 3/12 A kérdező kommentje:

Szerintetek be van gyulladva azt mondta a doki a röntgen alapján hogy valami góc van a fogamon és akkor mondta,hogy el kell távolítani mennyire fog fájni?

Nem fog beletörni?

2013. jan. 14. 15:38
 4/12 anonim ***** válasza:

nekem is volt, annak húzás lett a vége, de - és tudom, hogy nem jó, ha egy doggal kevesebb!!! - akkor ott baromira örültem neki, hogy végre vége...

nem fog beletörni, ha ő azt mondja, ki tudja szedni, ne félj tényleg!:) és esküszöm SEMMIT nem érzel majd, utána 1-2 napig fájni fog, arra jó lesz a jég nagyon. és ő is fog adni gyulladáscsökkentőt (antibiotikumot)

2013. jan. 14. 15:41
 5/12 anonim ***** válasza:

Érzésteleníteni fogja. Valószínűleg nem lesz kellemes így sem, de ha nem mész el, csak rosszabb lesz, sőt szövődményei is lehetnek.

Nem tudom, kihúzza-e, mert akkor nem gyökérkezelte volna. (Bár nem vagyok szakértő.) A gyökérkezeléskor a csatornát ki is tölti egy tömőanyaggal, ami felesleges lenne, ha utána kihúzza. Szerintem a maradék csatornát is kitisztítja és betömi. Utána már nem lesz, ami fájjon, mivel nem lesz benne ideg.

2013. jan. 14. 15:43
 6/12 A kérdező kommentje:
holnap reggel elmegyek és ha kihúzza szerintetek menjek be a suliba vagy maradjak otthon?
2013. jan. 14. 15:59
 7/12 anonim ***** válasza:
utána? maradj otthon szerintem.
2013. jan. 14. 16:03
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen úgy gondoltam,hogy utána benézek a suliba még soha nem volt húzásom így nem tudom milyen
2013. jan. 14. 16:05
 9/12 anonim ***** válasza:

hát utána az első 1-2 óra teljesen vidám ,fogalmad sincs, miért félnek ettől, és ugyan mi fáj ezen?:)

majd elmúlik az érzéstelenítő...és akkor szerintem jobb, ha otthon vagy, beveszed a gyógyszert, és egy jégakkuval bekucorodsz az ágyba:)

2013. jan. 14. 16:07
 10/12 A kérdező kommentje:

tehát tanácsos otthon maradni.

bevettem egy kataflámot

2013. jan. 14. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!