A gyökércsúcs-rezekció menetére lennék kíváncsi Iszonyatosan félek. Sürget az idő a tályog növöget és nehezen szánom rá magam. Kérlek, adjatok tanácsot?
Egyik rokonomnak volt ilyen!Ő is nagyon félt, de csak azért, mert tudta, miből áll a kezelés, de valójában nem sokat érzett azon kívül, hogy matatnak a szájában,szóval simán túlélte!
Nem akarlak félrevezetni, de nagyjából úgy tudom, az a menete, hogy felnyitják az inyt a gyökér közelében és gondolom ott helyileg kikezelik a tályogot.Utána ha jól emlékszem, rokon elmondása alapján összeöltik az inyt, tehát szájsebészeti kis műtét ez szerintem.
Szerintem amúgy tök mindegy, milyen fogászati kezelésről van szó, pontosan ugyan olyan kellemetlen mind, elérzéstelenítik persze,valamit azért csak érzékelsz, mindegy is, a lényeg csak az, hogy a lehető leghamarabb kész legyen.
Nekem is volt. Semmit nem erzel komolyan, nekem folyton olyan erzesem volt, mintha valami csontokat ütögetnenek bennem:D
Aztan kesz is volt en meg azt hittem meg el sem kezdtel. ha kimegy az erzestelenitö, akkor fak egy kicsit, de tulelhetö(1-2 nap max)
Szoval menj csak el!!!!
Nekem is volt ilyen műtétem. Maga a műtét nem fájt, mert beadtak vagy 5 érzéstelenítőt, szóval matatáson kívül semmit nem éreztem. A csontfúrónak elég szar hangja van. Úgy csinálták, hogy először fertőtlenítő oldattal kellett öblögetnem, majd beadták a szurikat. Utána 15 percig zsibbadtam. Aztán a doki felvágta az ínyemet és közben folyamatosan kis szívókészülékkel vezették el a vért. Mondta a doki, hogy jelezzem, ha fájdalmat érzek. (nem éreztem semmit) Utána elkezdte fúrni azzal a szar hangú fúróval a csontot, hogy megtalálja a gyökér végét, majd valami eszközzel pattintgatni kezdte a gyökeret vagy én már nem tudom mit... Az egész művelet eltartott kb. jó 40 percig. Aztán összevarrta a sebet, annak a végét már egy kicsit éreztem viszont. Utána nem sokkal olyan sebfájdalom tört rám, hogy nem bírtam egyedül hazamenni, fel kellett hívnom a legjobb barátnőmet, hogy jöjjön értem, mert meghalok, olyan fájdalmaim voltak. A doki leküldött még egy kontroll röntgenre, de alig láttam a könnyeimtől. Bocs, hogy ezt a részét nem szépítem, tényleg k*rvaszar volt. Aztán adott a doki egy cataflamot, a barátnőm meg hazavitt valahogy, én meg bealudtam és csak este keltem fel. Utána napokig erős sebfájdalmam volt még és iszonyúan feldagadt az arcom. Tejterméket szigorúan tilos volt 1 hétig ennem. 1 hét múlva mentem varratszedésre.
Tehát mint láthatod, a műtét nem lesz fájdalmas, viszont utána... azt tényleg csak lórúgás fájd. csillapítóval lehet kibírni. Azt tudom tanácsolni, hogy ne egyedül menj és legyen, aki hazavisz, lehetőleg kocsival. Én is azt hittem, hogy óó hát ez csak egy kis beavatkozás és utána már libbenek is haza. Hát nem egészen:S Csináltasd meg mindenképp, most már ne halogasd.
Köszi
Igazán hasznos válasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!