Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelésem volt. Hétfőn...

Gyökérkezelésem volt. Hétfőn voltam öblítésen másik dokinál. Az nem tömte be, hanem nyitva hagyta. Megint begyulladt. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Én arra gyanakodnék, hogy mivel ettem, így a kaja sokszor beragadt a nyílt lukban, alig bírtam kipiszkálni. Talán a gyökeret is eltömítette. ÉS ezért gyulladt be újra? Az ínyemen megjelent (megint) egy kis dudor, a tetején egy kis fehéres pöttyel. Ez volt akkor is amikor dokihoz mentem és az gyökérkezelt. Aki kiöblítette most az másik doki volt mert az enyém szabin van. Be kellett volna tömnie neki is? (vatta és rá ideiglenes tömés). Menjek vissza minél hamarabb, hogy mossák ki újra és tömjék be, vagy várjam ki míg megyek újra a visszarendelt időpontban? (szept 03)
2009. aug. 27. 09:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Sztem valamit nagyon nem csináltak jól. Nekem is volt hogy nyitvahagyta a doki ( nem egyszer voltam már gyükérkezelésen.. szal több fogam idegelték). Szóval, mikor nyitvahagyta, mondta, ha ezsem egy falatot is, nem baj, de kaptam egy folyadékot tőle, meg egy injekciós tűt, amivel kaja után azonnal ki kellett mindent mosni nekem a folyadékkal a tű segítségével. Ez mindig így ment pár napig, aztán egy idő után ideiglenesen betömte ... vatta és úgy az ideiglenes tömés. Mikor ezek után vissza kellett mennem, és rendben volt, akkor tömte be véglegesen.
2009. aug. 27. 10:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Mindenképpen menj vissza a dokihoz, mert a fehér púp a fpgad felett arra utal, hogy elég durván begyulladt a gyökércsatorna. Az is lehet, hogy a kajamaradéktól durrant be (bár olyan mélyre azért nem nagyon megy fel a kaja) vagy attól, hogy a gyökércsatornákban még mindig maradt valami törmelék. Az is lehet, hogy vannak olyan miniatűr gyökércsatornák, amiket nem vett észre a doki és még van bennük ideg. Nálam is ezt volt. Vissza kell menni és újra kitisztítani az egészet. lehet, hogy kapsz valami gyulladáscsökkentő gyógyszert is. Addig kell visszajárogatni tisztításra, míg problémamentes nem lesz a fog, és ez néha nagyon sokáig tart. utána lehet csak véglegesen betömni.
2009. aug. 27. 10:08
 3/9 A kérdező kommentje:

SZTK-nál kaptál tisztítótűt?

A fogamból sokszor piszkáltam ki a kajadarabokat, mert hát eléggé teletömődtek értelemszerűen. Volt amikor én tettem bele vattát kaja előtt, azt kellett volna mindig.

A gyulladás az ínyemen van a fog alatt. Ez volt amikor mentem akkor is. A doki azt mondta, hogy a gyulladás ott talált csak kiutat.

2009. aug. 27. 10:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Én magánnál csináltattam, nekem nem hagyta nyitva, ideiglenes gyógytömést tett bele a tisztítások között. Ha megteheted, menj inkább magánhoz, sokkal normálisabbak és tényleg foglalkoznak veled. Röntgent csináltak neked egyáltalán? Merthogy ez kulcsfontosságú gyökérkezelésnél. Ha Debrecen közeli vagy, megadhatom a dokim elérhetőségét, nem dolgozik horror árakon és nagyon jó.
2009. aug. 27. 12:24
 5/9 A kérdező kommentje:

pesti vagyok.

nem csinált röntgent mert a röntgenen pont szabadságon voltak amikor gyökérkezelt.

2009. aug. 27. 12:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Hát az nagyon nagy baj, hogy nem csinált röngtent! sőt az kell mondjam, hogy akkor ez a doki nem érti a dolgát, mert gyökérkezelésnél alapvető, hogy csináljanak röntgent. sürgősen keress egy normális magándokit, akinál ott helyben van röntgenberendezés a rendelőjében.
2009. aug. 28. 20:17
 7/9 A kérdező kommentje:

azóta má egyszer begyulladt megint, tegnap voltam ambulánson másik dokinál. (hétfőn szintén másik doki öblítette ki mert az enyém szabin van). az érdekesség az, hogy nem tömték be, és tleemnt kajával, midníg úgy iszkálgattam ki.

nmtom, a doki elég jól csinálta idáig mindíg a dolgokat, most már sokmindent nem tehetek hisz gyökérkezelve van, szedek a gyulladásra antib-t is. nmtom mi lesz, szept 3.-án megyek vissza.

Most magándokira nem nagyon van pénzem, max fizetés után, de akkor is nem hiszem, hogy több10k Ft-ot ki tudnék adni magándokira.

2009. aug. 28. 20:40
 8/9 tade ***** válasza:
Hat pedig szerintem jobban jarnal egy magan dokival. Gyokerkezelesnel alap, hogy eloszor rongten felvetelt keszit a doki, hogy lassa hany csatornat kell kitisztitania. En kulfoldon elek, es amikor gyokerkezeltek eloszor rongtent csinalt, majd feltarta, fertotlenitette majd ideiglenesen betomte a doki. (A fogorvosom nem csinal gyokerkezelest, mert o szajsebesz, de mivel a csaladunk baratja es sajat fogorvosi maganrendeloje van, ahol tobb fogorvos dolgozik a keze alatt, akik eppen nem voltak bennt, ezert tarta fel o, mert mar az orulet hataran voltam a fajdalomtol.) 3 nap mulva vissza kellett mennem, ahol mar az egyik fogorvosno, aki a gyokerkezelesekre specializalodott tarta fel ujra, es tisztitotta ki mind a 4 csatornamata a rongtenfelvetelek alapjan, majd ismet vattaval es tomessel ideiglenesen bezarta. 1 het mulva mikor visszamentem, mar a fogorvosom ultette be a fogamba a csavarokat, amik gyoker hijan erositik a fogam, majd tomte be veglegesen....ara? 500 euro, (barati alapon)...de meg kell mondjam preciz es minosegi munkat vegzett. En inkabb most adok ki penzt a fogaimra, mint, hogy 20 ev mulva protezisert kelljen fizetnem.
2009. aug. 31. 11:31
 9/9 anonim ***** válasza:

azon az oldalon nem tanácsos enni... Ezt nem mondta a doki? Ja, és fogmosás....mert baktériumok is vannak a szádban.

Menj vissza a dokihoz mert, ha a véráramba kerül a fertőzés, bele is halhatsz

2009. szept. 3. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!