A fogtöméssel nem az lenne a cél hogy megállítsuk a fog szuvasodását?
arra értem, voltam fogorvosnál aki az egyik fogamba ideiglenes tömést tett mondván közel van a fogbélhez a lyuk megnézzük hogy reagál rá. Ha ok kicseréli rendes tömésre. Ez esetben olyan 2-3 évet még elmegy. Aztán ki kell húzni?? O ez hogy?
Ha betömnek egy fogat rendesen, akkor az miért romlik tovább?
miazhogy kihuzza, mégegyszer megkérdem: a tömés nem arra funkcionál h elzárja a jukat magyarán megállítsa a szuvasodást?
Nekem van olyan fogam nem akarom elszollni, de gyökérkezelték tömték két oldalról is, és már 1x éve. Hátsó fogról van szó
"mégegyszer megkérdem: a tömés nem arra funkcionál h elzárja a jukat magyarán megállítsa a szuvasodást? "
De igen, arra szolgál, de mint már említettem, a tömőanyag is elkopik, kitöredezik egy idő után, így újra indul a szuvasodás.
A második válaszoló pedig pont azt írta, hogy a következő lépésben sem kell feltétlenül kihúzni, hanem általában elég a gyökérkezelés.
(szövegértelmezés?)
Nem tudom nála mit jelent a minőségibb tömés. Azt tudom, hogy nekem van olyan fogam, ami újra lett építve amalgámmal (csak az egyik oldalon a külső fala csont) és kb 20-22 éve semmi bajom vele. Már akkor is azt mondta a fogorvosom, hogy betömheti szép fehérrel, ha akarom, de az nem lesz olyan tartós.
Ha nála az amalgám a hagyományos tömés, akkor az is jó lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!