Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kihúzatnátok egy problémamente...

Kihúzatnátok egy problémamentes fogat, csak mert…?

Figyelt kérdés

Január első hetében iszonyatosan bedurrant az egyik bölcsességfogam, de annyira hogy SOS kihúzattam hajnalok hajnalán egy magán dokinál (államiból elzavartak azzal 2.-án, hogy majd 6.-án lesz szájsebészet, akkor jöjjek vissza😆) mert már halni készültem.

Csináltak panoráma röntgent, igencsak szükségszerű volt a húzása, de ez számomra nem is volt kérdés.

Viszont a doki úgy lazán megemlítette, hogy nemsoká kihúzza a másikat is. Kérdeztem, hogy úgy látja, azzal is lesz problémám a közeljövőben? Nem részletezte, de az volt a válasz, hogy igen.

Kicsit szürreális nekem, hogy csak úgy random besétáljak és kihúzassak egy teljesen problémamentes fogat, de mégegyszer biztosan nem szeretném átélni ugyan azt a fájdalmat főleg ilyen mindennemű orvosi ellátás szempontjából lehetetlen időpontban.

tegnap 17:44
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
Nem.
tegnap 17:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Mivel bölcsesség fogról van szó így igen húzasd ki mert az akárhogyan is mosod a fogad úgy is tönkre fog menni. Lehet nem 1 év múlva hanem 2 de csak időhúzás az egész.
tegnap 18:41
 3/6 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem kérj másodvéleményt egy másik orvostól. Nem törvényszerű hogy tönkremegy a bölcsességfog, de egyéni anatómiai viszonyok miatt pl. nehéz lehet tisztítani. Az is gondot okozhat ha a párja hiányzik.
tegnap 19:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Amennyiben van helye és tényleg szépen tudod tisztítani akkor nem kötelező kihúzni. Viszont ha arról az oldalról még nem húztak ki fogat akkor nincs neki kényelmes hely nem tudod megfelelöen tisztán tartani így előbb utóbb el fog romlani.
tegnap 19:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem.
tegnap 20:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen
tegnap 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!