Mi történik, ha kinyomom a herpeszt?
Figyelt kérdés
Életemben nem volt még, most jött ki először, utálom!!!!
Olyan, mint egy pattanás, de gondolom nem szabad kinyomni, kenem krémmel.
Amikor nagy, mégis olyan ingerenciám van, hogy kinyomjam a trutyit. Mi történne? Begyullad?
2009. aug. 26. 17:08
1/9 anonim válasza:
Hát ha azt nem is (mert kened), a nyomogatástól megduzzad az egész ajkad, meg majd lüktet, és majd kijön kicsit arréb egy másik hólyag.Kenjed a Herpesil géllel.
2/9 A kérdező kommentje:
zoviraxom van
köszi a választ!
2009. aug. 26. 17:15
3/9 anonim válasza:
Így van, a nyomkodás csak továbbviszi és növeli a gyulladást. Legfontosabb, hogy amint megérzed, hogy valami növőben van, mielőtt megjelenne, kezdd el kezelni.
Állítólag hideg hatás használ ilyenkor... :) pl. egy hideg kés pengéjét hosszan rászorítani.
4/9 anonim válasza:
Alapvetően az a "trutyi" herpesvírussal fertőzött, ezért kellő fertőtlenítés nélkül (meg még akár azzal is:)) tovaterjed a fertőzés. Tehát ne nyomkodd. :)
5/9 anonim válasza:
Ha kinyomod és átfröccsen az arcod más részeire, ott is nő herpesz, úgyhogy ne tedd. Az egyik ismerősöm megtette, szörnyen nézett ki!
6/9 anonim válasza:
Szia. Én is nagyon utálom a herpeszt. Középsuliban volt egy osztálytársam, aki állandóan megkérdezte, hogy miaz ott a szádon??? Mintha nem tudná. :) Nekem a gyerekorvosom még anno nagyon jó módszert mondott a herpeszre. Már akkor kezd el kenni, mikor égő, viszkető érzést érzel valahol a szád szélén. Az tuti herpesz lesz. Minden alkalommal mielőtt bekened krémmel, töröld át Betadine fertőtlenítővel. Ez egyáltalán nem csíp és nem engedi tovább fertőzni, mikor kipukkad a hólyag. Ha meg nagyobb méretű volt, ami nagyon be tud varasodni, akkor kamilla teát kell főzni, és a nem túl meleg forrázattal kell leáztatni a varat. Aztán Betadine és krém. Másnapra már nem varasodik be úgy és hamar elmúlik. Üdv
7/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
hát jó, akkor kenem ,nem nyomkodom.már múlik egyébként, most épp sebes, és fáj de már nem trutyis.
miért kellett kijönnie, eddig boldog életem volt nélküle:)
2009. aug. 27. 18:34
8/9 anonim válasza:
Átkozott herpesz. Közel 30 évvel ezelőtt pont télen jött ki a jobb arcomon ez az átok vírus. Nagyon fájt, két hétig jártam miatta injekcióra. Azt hittem heges nyomot hagy maga után, de szerencsém volt mert nem. Persze azóta vannak rá kenőcsök, plusz kapszulák. A jelenben is néha szokott herpeszem lenni, és általában az orromon. Na gondolhatjátok, milyen piszok jól nézek ki vele. Nekem leginkább a folyékony púder a legjobb rá, azzal ha bekenem hamar leszárítja, és fedi is.
9/9 anonim válasza:
Fájni fog, nedvedzik, és átmenetileg megnőhet a mérete. A kiürített nedv erősen fertőz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!