Mitől lyukadt ki a 3 éves lányom foga?
Betömik neki.
cukor? csoki? az a legveszélyesebb a fogra és a leggyakoribb oka a szuvasodásnak.
Nem fogják neki betömni!!! Megfúrják tömés nélkül.
Ez még nem állandó fog! Nő majd helyette új; arra kell majd vigyázni!
én első.
Hát az enyémeknek be lett tömve. Ugyanolyan tömést kaptak mint a felnőttek.
Nem eszik sok édességet, sőt csokit szinte nem is.édesség helyett általában győri jó reggelt kekszet választ ha boltban vagyunk!Szóval nincs neki tiltva az édesség (én csoki imádó vagyok)ő mégis a kekszeket, joghurtot szereti!
Persze már mondtuk neki mi fog történni, már volt velem fogorvosnál mikor szedték le a fogkövemet, és látta hogy benyúlnak, meg szerszámok vannak!Nagyon értelmes a korához képest, mondtam neki hogy lehet hogy kifúrják,és raknak bele krémet ami kemény lesz mint a foga, és szép lesz megint!Nem volt nehéz elmagyarázni mert van fogorvosos játéka ahol a kutya rossz fogát kell javítani.Megértette.Még azt nem tudom hogy injekciózzák is??
Szia!
A legvalószínűbb, hogy nem elég alaposan mostátok a fogát, de tudni kell, hogy a tejfogak zománcrétege csak fele olyan vastag, mint a maradandóé, így könnyebben lyukad ki.
Ha még nagyon kezdeti a szuvasodás, akkor tényleg nem tömik, cask megfúrják, majd fluoridos ecsetelővel beecsetelik. Ha már mélyebb a szuvasodás, akkor be is tömik, de nem rendes tömőanyaggal, hanem cementtöméssel. Ez fluoridot ad le, így megakadályozza a további szuvasodást.
Gyógyszertárban (és DM-ban is, de ez nem olyan jó minőségű) lehet kapni lepedékfestő folyadékot/tablettát, ezt szokott tetszeni a kicsiknek, fogmosás előtt kell használni és befesti pirosra/kékre a lepedéket a fogakon, így láthatóvá válik számukra, hogy hol kell jobban megmosni a fogukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!