Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bőlcsesség fog húzás utan ez...

Bőlcsesség fog húzás utan ez természetes?

Figyelt kérdés
Kihuztak a bölcsesség fogam. Összevarrták, majd 10 nap mulva kiszedték a varratot. De most ahogy látom ott egy lyuk van. Ez természetes? Nem kellett volna teljesen összeforrnia? Latszik hogy gyogyult, de ott egy mélynek tűnő lyukacska van. Aggodom. Gáz ha ebbe kaja megy? Vagy hogyan tartsam tisztán?

2012. dec. 20. 14:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyél a másik oldalon, a fog gyökere meg mocskosul mélyen van, nekem a fél arcomat szétszedték miatta és vagy egy hónapig szoptam vele. Nem gyógyul az be olyan hamar...
2012. dec. 20. 14:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Össze fog forrni az a seb, nem kell aggódni.
2012. dec. 20. 14:14
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi.csak én azt hittem hogy a varrat után már ott teljesen lyukmentes szövet lesz. Érdemes vlmi különleges tosztitast vègezni?
2012. dec. 20. 14:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez termeszetes, sokaig tart amig az a lyuk teljesen osszeforr.

En varratszedes utan egy hettel mentem szajmutetre, mert valami kaja miatt begyulladt es ujra fel kellett vagni kitisztitani. Egy het antibiotikum utan elmult a gyulladas, szepen beforrt a vagas de a lyuk meg ott van. Hetek alatt egyre kisebb, de meg ott van.

Minden etkezes utan tiszta vizzel (ha lehet sos vizzel) oblogesd at a szadat. Ha lehet akkor moss fogat, de ha nincs ra lehetoseg, akkor sos vizes oblogetes. (azert sos mert annak a pH-ja egyezik a szajjal es hatasosabb, mint sima vizzel), es lehetoleg amig a lyuk ott van addig egyel a masik oldalon. Nekem kettot is huztak a jobb oldalon (ket bolcsesseg) kb. 2 honapja es a lenti lyuk meg mindig eleg 'nagy'.

2012. dec. 21. 20:31
 5/5 anonim válasza:

Az egyik bölcsességfogam utáni lyukat összevarrták és szintben maradt.

A másikat 9 napja szedték ki és nem varrták össze. Elég nagy lyuk tátong most ott.

A tiédet meg összevarrták és lyuk tátong. Ezek a mai orvosok utolérhetetlenek :D

Viszont akkor nem értem miért nem varrják össze rendesen az összeset, hogy ne legyen ebből ilyen jellegű probléma.

Az összevarrottal 2 hét után már semmi se volt; simán fogat tudtam mosni mellette.

2013. ápr. 20. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!