Bölcsességfog húzás után mennyire "robban" le az ember?
3 bölcsességfogamat kell majd kihúzni, gondolom nem egyszerre fogják
mindegyik az íny alatt van, nyomva a fogsort
kedden tudnék elmenni de utána 2 napig vizsgám van...nem tudom ez mennyire akadályozza a mindennapi dolgokat
19/L
Ha panaszt nem okoz (nem fáj) akkor halaszd a dolgot az ünnepek utánra.
Ha fájdalmaid vannak akkor mindegyfene, mert így sem tudsz figyelni.
A fogorvos nem mondta, hogy rágózz sokat amíg át nem törnek a bölcsességfogaid? A gyerekek azért kapnak rágókát, mert jó nekik, amikor a kibújni készülő foguk éppen szétfeszíti az ínyüket. A rágás segíti ezt a folyamatot.
Most volt 1 hónapja Bölcsességfog műtétem, mert nekem meg majdnem vízszintesen nőtt, így kim kellett műteni.
Hát mit mondjak, nem kellemes érzés utána, sajna nekem nagyon fájt műtét után is. Dolgozni nem is mehettem, az orvos is fogja tanácsolni, hogy ne menj sehova, ne csinálj progit, mert nem emelhetsz, nem hajolhatsz, és magasított párna kell, hogy be ne vérezzen a fogad helye. Enni püréset 1 napig, utána darabosat kezdj el enni, nehogy szájzárat kapj. Ja nem ehetsz tejeset, nem ihatsz savasat és nem is ehetsz savasat(savanyúság stb.)gyümilevet se ihatsz csak szénsavmentes ásványvizet. Lehet kapsz gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót pedig mindenképp irass, én a flektor porra esküszöm, gyorsan hat és olyan mint a lórúgás :), bár nekem az első 2-3 napba még mellette is fájt nagyon.Szóval ilyenre, hogy vizsga, hát???? én nem nagyon mernék vállalkozni ha nem kötelező.
Jobb fent bolcsit kihuztak, es habar a doki mondta, hogy pihi van, es rosszkislany voltam es delutan ugyanugy elmentem az esti futasomra mint mindig :) Szepen gyogyult, semmi kellemetlenseg, se rogton utana, se maskor.
Par hetre ra kihuztak a jobb lentit. Azzal mar nem mentem futni, nemhogy aznap, de meg 4 napig, mert luktetett, fajt, es eleg durva szajzaram volt (ennel a fognal inyt is kellett vagni, mig a fenti egyszeru huzas volt). Antibiotikum, oblogetes stb.
Tenyleg valtozo, hogy ki hgyan eli meg es hogy milyen a fog amit huznak, illetve mennyire nehez a folyamat.
Inkabb pihizz es kovesd az orvos utasitasait es hamarabb gyogyulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!