Ínyvisszahúzódás?
Sorstárs :D!
Nekem is ez a problémám, sajnos én nem bírom nem dörzsölni, mert mikor úgy érzem nem dörzsölöm,akkor is dörzsölöm valójában :S. Szóval én már tönkreb@sztam a jobb alsókat a legutolsó zápfogig 3-4 fog, kint a "gyökere". Szerencsére nem érzékenyek. 2 fogorvosnál is voltam ezzel a problémával, mindkettő azt mondta, hogy ez már így marad, nem lehet vele mit csinálni.Javítani nem lehet, rontani még igen, a további dörzsöléssel. Azt javasolták használjak elektromos fogkefét, mert azzal képtelen leszek dörzsölni, valamint a legpuhább sörtét válasszam abból is. És használjak érzékeny fogakra fogkrémet (azt hiszem Sensodyne). Jobban kell rájuk most már vigyázni , mert így könnyebben romlanak, illetve érzékenyek lehetnek a hideg-meleg változásokra.
Részvétem, együtt érzek :(
Az ínyvisszahúzódásnak több oka is lehet. A fogkefe által okozott károk nem szoktak ilyen nagy területre kiterjedni.
1.Fogkő vagy egyéb bakterialis folyamatok következménye lehet a fogágy-gyulladása, melynek hatására visszahúzódhat az íny. Itt előtte ínyvérzés, esetleg szájszag is lehet.
2. Valamilyen kóros harapási állapot (pl. csikorgatás vagy szorítás vagy egy korai foghúzás következtében kialakult nem megfelelő fogak közötti találkozás) okozhatja. Ez az évek során a fogak elvesztéséhez is vezethet, mivel az állandó rossz irányú terhelés a fogat körülvevő csont lebomlásához, s a rajta lévő íny visszahúzódásához vezet.
Megoldás: Izületi bemérés, gnatológus a további romlás megelőzésére. Membrán beültetésével lehetőség van a lehúzódott íny korrigálására, visszaállítására.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!